Cennet-Kokusu |Ana Kokusu,Evlat,Kokusu,Yar Kokusu,Cennet Kokusudur,Ana Kokusu,Evlat,Kokusu,Vatan Kokusu,Ata Kokusu,Baba Kokusu,Yar Kokusu Cennet Kokusudur. Cennet Kokusu Allah'ın insanlara sunduğu çok büyük bir nimettir. Cennet-Kokusu |Dini İçerikli Bilgiler Sunan Bloger Sitesi Dualardan Seçmeler - Cennet-Kokusu |Dini İçerikli Bilgiler Sunan Bloger Sitesi

Dualardan Seçmeler


Dualardan Seçmeler

En Güzel Dualar

Allah'ım sana devamlı ve büyüklüğüne lâyık bir hamdle hamd olsun. Resûlullah efendimize, Ehl-i beytine, Eshâbına, O'nun yardımcılarına hayır duâlar olsun. Yâ Rabbî! Yerde ve gökte sana itâat edenlere merhamet eyle. Ey kerîm olan Allah'ım! Lütuf ve keremin hürmetine bütün günahlarımızı, hata ve kusurlarımızı affeyle. Yaptığımız zulüm ve haksızlıklar sebebiyle olan kul borçlarından bizi kurtar. Kereminle eğriliklerimizi düzelt. Kötülüklerimizi iyiliğe çevir.

Ey dilediğini yok ve dilediğini var eden Allah'ım! Kalan ömrümüzde bizi kötülüklerden koru. Râzı olmadığın, beğenmediğin şeyleri bize çirkin göster, beğendiklerini sevdir. Bizlere râzı olduğun işleri yapmayı nasîb eyle. Vefâtımıza kadar bu hâlimizi devamlı eyle. İrâdelerimizi bu hususta kuvvetlendir, niyetlerimizi sağlamlaştır. Bunlar için kalbimizi ıslâh eyle. Azalarımızı bu işlere yönelt. Bizi muvaffak kıl ve işlerimizde yardım eyle.
Yâ Rabbî! Bize senden utanmayı, beğendiğin her söze koşmayı ihsan eyle. Seçtiklerine, sevdiklerine nasîb ettiğin, beğendiğin işleri yapma ve seni devamlı anma hâlini, sırf senin için yapılan amellerin en güzelini yapmayı ömrümüzün sonuna kadar nasîb eyle. Ölümümüzü iyi eyle. Ölümü bize ikram, ihsân, sana yakınlık ve sevinç eyle; pişmanlık, üzüntü eyleme. Kabirlerimize neşe ve sevinç ile girmek nasîb eyle. Kabirlerimizi Cennet bahçeleri ve rahmetinin indiği yerler eyle. Orada bizi korkudan emin eyle. Dirilteceğin güne kadar bizi emin ve kalpleri huzurlu olanlardan eyle.
Ey yarattıklarını, geleceğinden şüphe olmayan günde toplayacak olan Allah'ım! Bizim o günden asla şüphemiz yoktur. Bizi O günün korkularından emin kıl ve sıkıntılarından kurtar. O günün büyük sıkıntısını bizden kaldır. Bizi Muhammed aleyhisselâmın yanında bulunanların arasına kat. Allah'ım! Hesabımızı kolay eyle. Lütfunla kereminle muâmele eyle. Bize amel defterimizi sağ tarafımızdan ver. Sıratı çabuk geçenlerden eyle. Tartı gününde sevabımızı ağır kıl. Cehennem ‘in sesini bize işittirme. Cehennem ‘den ve Cehenneme yaklaştıracak işlerden ve sözlerden kurtar. Lütuf ve kereminle bizi Cennet'te kendilerine ihsanda bulunduğun peygamberler, sıddıklar, şehitler ve Salihler ile beraber eyle.
Yâ Rabbî! Cennet'te bizi, babalarımız, annelerimiz, yakınlarımız ve çoluk çocuğumuzla en güzel bir hâlde beraber bulundur. Dünyada iken bizimle yakınlıkları olanları da bize kat. Onları umduklarına kavuştur. Dilediklerinden fazlasını ver. Dünyadan imanla ayrılan bütün mümin erkek ve kadınlara rahmetinle muâmele eyle. Onlardan hayatta olanların günahlarını affeyle, tövbelerini kabul eyle. Zulüm ve haksızlığa uğrayanlara yardım et. Hastalarına şifa ver. Bize ve onlara hakiki tövbe etmeyi nasîb et. Çünkü sen, çok ihsân sâhibisin ve her şeye kâdirsin.
Yâ Rabbi! Senin yolunda cihat edenlere yardım eyle. Hem idareciyi hem de idare edileni ıslah eyle. Müslümanların işlerini üzerine alanlara, Müslümanlara karşı şefkat ve merhamet nasip et. Yâ Rabbi! Sözlerimi birleştir. Bizden fitneyi gider. Belâlardan kurtar. Bize Müslümanlar arasında ihtilaf gösterme. Bizleri sana yaklaştıran şeylerde birleştir.Yâ Rabbî! Bizi aziz kıl, zelîl kılma. Bizi, senin rızâna götüren dünya ve ahiret işlerinde birleştir. Bu ancak senin yardımınla olur.
Yâ Rabbî! Bize, senden korkmayı, sana tâzim ve hürmeti, sevdiklerine lütfettiğin mârifet ve nîmetlerini bize ihsân et ve bunları devamlı eyle.Yâ Rabbî! Bedenlerimize, bütün kardeşlerimize, bizden sonra gelecek çoluk çocuğumuza, yakınlarımıza, sıhhat ve âfiyet ihsân eyle. Bu âfiyeti diğer bütün mümin erkek ve kadınlara da ver.Ya ilahel alemin İlk yarattığın nur efendimizin nuruydu. Sen onu var etmeden evvel gündüzün geceden, baharın da kıştan farkı yoktu. Böyle bir elçiyi insanlığa bahşetmenden Ve sayısız nice nimetlerinden ötürü sana sonsuz hamd ü senalar olsun ya rabbi!
Ey yerlerın göklerin canlı cansız bildiğimiz bilmediğimiz bütün yaratılmışların sahibi, kulunu hesapsız rızıklandıran Rabbim .Bizi rahmetinle rızıklandır, daralmış gönüllerimizi genişlet, bizlere salih amel, amelde muhabbet ver. Bizi günahlarımızdan dolayı cezalandırma, günahlarımıza karsı bizlere nasuh tövbesi nasip et. Çektiğimiz sıkıntılarımızı günahlarımıza keffaret et. Bizlere kapından başka kapı aratma, yüce huzuruna boynumuz bükük mahcup utanmış bir yüzle el açtık, yüzüm yok Rabbim sen celali zatı hakkı için sevgilim dediğin Muhammed Mustafa s.a.v.'in aşkına ,dostum dediklerin hatırına bizleri affet dualarımızı temiz ağızlardan kabul et. Amin.
                Güç ve kuvvet ancak kendisine has olan yüce ve büyük Allah’ım! Mahlûkatın adedince, Zatının rızası, Arşının ağırlığı ve kelimelerinin toplamınca Efendimiz Hz. Muhammed ve Onun ehli ve ashabı üzerine salât ü selamla bir kere daha yâd ederek ilahi huzurda el açıp yakarıyoruz.
Ey yapılan dualara cevap veren Allah’ım. Sana itaat edilir Sen karşılığını verirsin; Sana isyan edilir, sen bağışlar ve affedersin, Darda kalanlara icabet edersin, zararı, sıkıntıyı ortadan kaldırırsın. Hastalara şifa, dertlilere deva verirsin. Günahları bağışlar, tövbeleri kabul edersin. Sen bizlerin dualarını kabul buyur ya Rabbi!
                Allah’ım acizlikten, üzüntüden, tasadan, kederden, korkaklıktan, kabir azabından, cehennem ateşinden sana sığınırız. Bizleri kötülükten ve kötülerin şerrinden emin eyle ya Rabbi! Ya Rabbi! Ey kalpleri  evirip çeviren Sultanlar Sultanı! Bizim kalplerimizi sevdiğin ve hoşnut olduğun güzelliklere çevir!
Allah’ım Sen bizlere peygamberleri donattığın sıfatları lütfet, lakin biz lütfedeceğin bu sıfatları övünme vesilesi yapmayalım ve hep kendimizi sıfır görelim ya Rabbi! Allah’ım cümlemize vicdan genişliği lütfet ve bizleri muttakilere rehber eyle ya Rabbi!
Ey yüceler yücesi olan Allah’ım Biz ümmeti Muhammedin dağınıklığını gider. Bize ve ülkemize birlik ve dirlik ver. Bütün dünyaya da huzur ve barış nasibeyle. Kalplerimizi birbirine ısındır ve bizleri birbirimize sevdir.
 Allâh'ım! Efendimiz Hz. Muhammed (sav)in Sen'den istediği her türlü hayrı Sen'den istiyor, yine Peygamber Efendimizin sana sığındığı her türlü şerden de sana sığınıyoruz.
                Yâ Erhamerrâhimîn ve Yâ Ekremelekremîn! Bizim, anne-baba ve ecdadımızın bize rehberlik ve kılavuzluk yapan  büyüklerimizin, bir harf bile olsa kendilerinden istifade ettiğimiz hocalarımızın, sevdiklerimizin, içinde yaşadığımız beldedeki insanların, milletimizin fertlerinin, kadın-erkek inanan bütün arkadaşlarımızın, dostlarımızın, kardeşlerimizin  üzerimizde hakkı bulunan kimselerin ve bütün ümmet-i Muhammedin günahlarını bağışla! Ya Rabbi!
Ya Rabbi, riyadan, nifaktan, her türlü hastalıktan, kazadan, belâdan, tembellikten, acizlikten, zelil olmaktan, zulüm görmekten, azdıran zenginlik ve azdıran fakirlikten, şeytan ve nefsin şerrinden, düşman galebesinden, kötü huydan, bid’at işlemekten, dalalete düşmekten, ihlassız amelden, her çeşit günahtan, küfre girmekten,  ölürken gelecek fitnelerden, dinimize, dünyamıza zarar verecek şeylerden bizleri koru!
Hakiki iman, güzel bir ahlak, şükredici bir kalb, zikredici bir dil, kaza ve kadere rıza gösteren hayırlı bir ömür, az yemek, az uyumak, az konuşmak, az gülmek ve çok hizmet etmeyi, kabir azabından ve ahiret dehşetinden kurtulmayı, ömür boyu rızana uygun işler yapmayı, şehit olarak ölmeyi ve son nefeste ehl-i sünnet itikadına uygun bir iman ve tövbeyi nasip eyle.
Ya Rabbi, kendi sevgini, sevdiklerinin sevgisini, sevgine kavuşturacak amellerin sevgisini nasip eyle! İlmimizi, ihlasımızı, kabiliyetimizi artır, ihlaslılardan olmamızı nasip eyle, bizi cömert kullarından eyle. Ana babamıza ve evlatlarımıza ve akraba ve ahbabımıza ve bütün din kardeşlerimize hayırlı ömürler ve güzel huy, akl-ı selim ve sıhhat ve afiyet ve hidayet ve istikamet ihsan eyle ya Rabbi! Ey çaresizler çaresi! Senin dualara icabet etme mecburiyetin yoktur; ama bizim ihtiyacımız çoktur. Bütün dileklerimizi kabul buyur ve bunların kabulünü vicdanlarımıza duyur; aç ve yalnızlıkla tir tir titreyen kalplerimizi iman ile  doyur. Sen bizlere çıkar yol lütfeyle ya rabbi!
Ya rab! Önümüzdeki şu upuzun hayat yolculuğunda, bizi kendi kavrayışımızın darlığıyla baş başa bırakma; akıllarımızı hata ve sürçmelerden,  nefislerimizi isteklerin baskılarından, gönüllerimizi de hevâ ve heveslerin öldürücü oklarından uzak eyle. Bizleri,  ilimde kibir ve gururdan,  ibadette riya ve gafletten koru.  Senin yolunda yürüyor gibi görünüp Senden uzaklaşmak, hep rızadan söz edip gazap arkasından koşmak ne acıdır! Sen bizi kazanç yolu sanılan bu tür gaflet vadilerinde ömür tüketmekten muhafaza buyur ya Rabbi... Allah’ım! Duamızın sonunda Sana olan minnet ve şükran hislerimizi bir kere daha tekrarlıyor, Resûl-ü zîşânı, âlini, ashabını bir kez daha salavatlarla anıyor ve dualarımızı kabul buyurmanı talep ediyoruz. Ne olur, bizlerin dualarına icabet buyur ya Rabbi! amin ve selamün alel murselin vel hamdü lillahi Rabbil-alemin.
Ey İhsanı bol Allah’ım ,Sana hamd ederim. Ey yegane Rabbim. Senin önünde eğilirim. Yücesin; kullarından dilediğine sonsuz nimetler verirsin. Dilediğini hüsrana uğratırsın.
Ey Yaradanım! Sana sığınırım. Varlık ve darlık zamanında sana yalvarırım. Gerçi günahlarım çok, fakat senin affın daha büyüktür. Eğer sen de beni kapından kovarsan kime sığınırım. Kimden medet beklerim. Bana, başka kim şefaatçi olur.
Ya Rabbi halimi görüyorsun, yoksulluğumu biliyorsun. Gizli yakarışımı duyuyorsun. Beni senden ümit kesenlere katma, kusuruma bakma, daha fazla bekletme, ümitsizliğe atma, gönlümdeki aşk ateşini yandır, beni muhabbetinle kandır, muhabbetinle doldur. Senin büyüklüğün önünde boyun eğdim, dize geldim, secdeye kapandım. Beni affına boğ. Azabından esirge.
Allah’ım dünyadan sıyrılıp huzuruna gelirken beni kelime-i tevhitten ayırma. Senin narın da hoş, nurun da hoştur. Senin rahmetinden ümit kesmek ne boştur.
Dayanamam Mevlâm! Ne olur Sensiz bırakma beni!  Biliyorum ki, ne yaparsam yapayım, cemâlini hak edecek bir sermaye biriktiremem. Seni hak edecek gücüm yok benim. Seni hak edecek amelim yok. Hiçbir şeyim yok ey en Güzel!
Yarabbi, Mal ve oğulların fayda vermediği o korkunç günde senin affına ulaşmak istiyorum. Sen bana yol gösterirsen hiçbir vakit yolumu şaşırmam. Eğer senin affın sadece iyilere olacaksa kötüleri kim bağışlayacak. Belki iyilerden değilim ama senden ümit kesenlerden de değilim. Günahım büyük ama senin affın ondan daha büyük. Sen beni öyle yarattın ki senden başkasına dönemem. Umudum sensin ama endişemde şudur. Ya beni kapından kovarsan nereye giderim ?  Senin şu aciz kulun ellerini açmış sana yalvarıyor. Bu kulu mahcup etme. Ey Muhammed Mustafa’yı gönderen Rabbim !
 Bizi imandan Kur’an ‘ dan İslam’dan ayırma ! Müslüman olarak dirilt. Peygamberinden şefaat umarım, Beni mahrum etme ya Rabb...amin..
Güç  ve  kuvvet  ancak  kendisine  has   olan  yüce ve  büyük   ALLAH’IM! Mahlukatın   adedince, zatının rızası, arşının ağırlığı  ve  kelimelerin   adetinince  Hz.Muhammed (sav )  ve  Onun  ehli  ve  ashabı  üzerine salat  eyle. Çaresizlerin yegane  çaresi Sensin deyip sana  yalvarıyor, halimizi Sana  arz  ediyoruz. Celalinden cemaline, kahrından lütfuna sığınıyoruz. Bizim  rabbimiz sensin. Sen, bizleri semavi ve dünyevi  belaların  eline teslim  etmeyecek  kadar merhametlisin, bizleri her türlü kötülüklerden muhafaza buyur.!
ALLAH’IM! Senin af  ve mağfiretinin  dairesi, bizi  belalardan  uzak  tutacak  kadar geniştir. Bize rahmetinle muamele buyur ALLAH’IM! Gazabından  bizi emin kıl rabbim.
ALLAH’IM! Senden dünya ve ahirette af ve afiyet diliyoruz. Her türlü semavi ve dünyevi afet ve belaları üzerimizden  uzaklaştırmanı istiyoruz.
ALLAH’IM! Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz hatalarımızı, günahlarımızı bağışla. Bizlere  merhamet  buyur. Şüphesiz  sen merhametlilerin  en  merhametlisisin.
ALLAH’IM!  Kalb  katılığından ,gafletten, dalaletten, zilletten, miskinlikten, küfürden, günahtan, nankörlükten, riyadan, sadece sana sığınırız. Sen bizleri koru. Güç yetiremeyeceğimiz bela, fitne  ve  musibetlerle  bizi  imtihan    eyleme ALLAH’IM!
ALLAH’IM!  Faydasız ilimden, ürpermeyen kalpten, doyma bilmeyen nefisten, yaşarmayan gözden ve kabul edilmeyen duadan sana sığınırız. Bildiğimiz ve bilmediğimiz şeylerin şerrinden  sen bizleri koru ALLAH’IM!
ALLAH’IM! İhsan buyurduğun nimetlerini geri almandan,  azabının ansızın gelip çatmasından, gazabına sebep olacak şeylerden sana sığınırız.
 Bizlere yol göster ALLAH’IM!  ALLAH’IM! Sana  itaat  edilir, sen karşılığını verirsin; sana  isyan edilir, sen bağışlar ve  af  edersin, darda kalanlara icabet eder, zararı, sıkıntıyı ortadan  kaldırıp, hastalara  şifa dertlilere deva  verir, günahları bağışlar, tövbeleri kabul edersin. Sen bizlerin dualarını kabul buyur ALLAH’IM! amin...
Ey yardımı  her zaman en güzel surette imdada yetişen ve Onun yardım ettiğine hiç kimse galip gelemeyen, Ey bütün hayır kapılarını açan, bütün varlıkların  ayrı ayrı suretlerini en güzel şekilde yaratan  ve her hayır ve bereket ve fetih ve başarı Onun en güzel mertebedeki rahmetinin tecellisiyle  meydana gelen , Ey kendisini zikredenlere rahmetinin en güzel cilveleriyle cevap veren ve gayb âlemlerinin en hayırlı meclislerinde onları anmakla şereflendiren , Ey hamd edenlerin hamdlerini en hayırlı surette mükafatlandıran,  Ey hadsiz ve çeşit çeşit ve lezzetli ve tatlı rızıkları umulmadık yerlerden zamanında yetiştirip yüz binlerce mahlûkatın her birine, ona lâyık ve onu memnun edecek bir surette ve en güzel şekilde veren ,Ey her şeyi en güzel mertebede düzenleyip hüküm veren ,Ey ihsanından daha büyük  bir ihsan olmayan ,Sen eksiklikten ve ortaktan uzak ve mukaddessin. Senden başka ilâh yok ki bize imdat etsin. El-aman el-aman! Bizi azap ateşinden ve Cehennemden kurtar.
ALLAH’IM! Enkaz altında kalarak, yukarıdan   aşağıya yuvarlanarak, suda boğularak ve yanarak   ölmekten sana  sığınırız. Sen ölümlerin en   güzeliyle  bizi huzuruna  al ALLAH’IM!  Ölümümüzü her türlü  şerden  kurtulup  rahata  erme vesilesi  yap  ya  RABBİ! ALLAH’IM!  Bizleri ,  seni  çok  zikreden, sana  çok şükreden, senden   çok  korkan, sana  çok  itaat  eden, sana  karşı  saygıyla  dopdolu  olan, samimi olarak  dua edip  yalvaran  ve durmadan   sana  yönelen   kullarından  eyle!
ALLAH’IM! Acizlikten, üzüntüden, tasa  ve kederden, korkaklıktan, başımıza  gelenlerden,  dolayı başkalarının  sevinmesinden, kabir azabından, cehennem  ateşinden  sana sığınırız. Bizi kötülüklerin ve  kötülerin  şerrinden  emin  eyle.  ALLAH’IM! Bizleri verdiğin nimetlerin  bereketinden mahrum  etme. Vermediğin şeylerle de  imtihan  etme. ALLAH’IM! Senden  bizi  sevmeni, senin sevdiklerinin sevgisini, bizi  senin  sevgine yaklaştıracak  amellerin  sevgisini, tertemiz  bir hayatı, dosdoğru  bir  ölümü, huzurunda  bizi  rezil etmeyen, ayıpların sayılıp dökülmediği şekilde hesabımızın görülmesini istiyoruz.
ALLAH’IM! Nimetlerini  artır, eksiltme; bizi  yücelt, hor ve hakir eyleme, bize  lütuflarda bulun, mahrum  etme, bizden  razı  ol. Ey merhametlilerin  en  merhametlisi!!! AMİN.  AMİN. AMİN.
Allah’ım sen adı anılmaya en layık olansın. İbadet edilmeğe ancak sen layıksın. Sensin, yardım istenilenlerin en çok yardım edeni, güç ve saltanat sahiplerinin en şefkatlisi, kapısında bir şeyler dilenilenlerin en cömerdi ve verenlerin en eli açığı, sensin her şeyin sahibi ve hakimi.
Senin ortağın yoktur. Sensin eşi ve benzeri olmayan yegane varlık. Senden başka her şey yok olmaya mahkûmdur. Sana ancak senin iznin ile itaat edilir ve yine ancak bilgin dahilinde isyan edilir. Sana itaat edilir, karşılığını verirsin, sana isyan edilir, affedersin.  Her şeye en yakın şahit sen, en yakın koruyucu da sensin. İnsanların yaptıklarını yazdın ve ecellerini takdir ettin.
Kalpler sana akar, gizli senin yanında açıktır. Helal, senin helal kıldığın, haram da senin haram kıldığındır. Din, senin ilan buyurduğun, emir senin hükmettiğin, mahluk, senin mahlukun; kul, senin kulundur.
Sen, çok merhametli ve çok acıyan  Allah’sın. Göklerin ve yerin onunla parıldadığı yüzünün nuru hürmetine ve senden isteyen kulların hürmetine, senden beni şu sabah ve şu akşam affetmeni ve kudretinle ateşten korumanı diliyorum.
                Allah’ım, nebin Hz. Muhammed’in ( sav.) Senden istediği her hayrı Senden istiyor, yine nebin Hz. Muhammed’in  ( sav.) Sana sığındığı her şerden de Sana sığınıyorum.
Allah’ım, rahmetini umarak, azabından korkarak kendimi sana teslim ettim, yüzümü Sana çevirdim, işimi Sana ısmarladım, sırtımı Sana dayadım. Senden başka sığınak, Senden başka dayanak yoktur. İndirdiğin kitabına, gönderdiğin peygamberine iman ettim. Allah’ım, benimle günahlarımın arasını doğu ile batının arasını ayırdığın gibi ayır. Allah’ım, beni hatalardan, günahlardan beyaz elbisenin kirden temizlendiği gibi temizle. Allah’ım, beni göz açıp kapayıncaya kadar dahi nefsimle baş başa bırakma.
Allah’ım, Senden bildiğim, bilmediğim şu anda lütfedilen, ileride lütfedilecek bütün hayırları istiyorum. Allah’ım bildiğim, bilmediğim şu anda gelip çatan, ileride başa gelecek olan bütün şerlerden Sana sığınıyorum. . AMİN.
Allah’ım Senden saptırıcı bir fitneye uğramaksızın, kazaya rıza, ölümden sonra rahat bir hayat, senin güzelliğine bakma lezzeti ve Sana kavuşma şevki istiyorum. Zulmetmekten ya da zulme uğramaktan, düşmanlık etmekten veya düşmanlığa maruz kalmaktan, hata işlemekten veya bağışlanmayacak bir günaha girmekten Sana sığınırım.
Allah’ım, fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten, kabul edilmeyen duadan Sana sığınırım.
Allah’ım, Senden işimde kararlılık diliyorum, doğru yolda azim istiyorum. Senden nimetine şükretmeyi ve Sana güzelce ibadet etmeyi istiyorum. Ve sadık bir dil, doğru bir kalp istiyorum. Bildiğin şeylerin şerrinden Sana sığınıyorum. Bildiğin şeylerin hayrını Senden istiyor ve bildiğin şeylerden Sana istiğfar ediyorum.
Allah’ım, Senden hayırlı işler yapmayı, kötülükleri terk etmeyi ve fakirleri sevmeyi, beni bağışlamanı, bana merhamet etmeni ve insanların fitnesini murad buyurduğunda, fitnelere uğramadan beni vefat ettirmeni dilerim. Senden Senin sevmeni, Senin sevdiklerinin sevgisini ve Senin sevgine beni yaklaştıracak amellerin sevgisini dilerim.
Allah’ım, Senden hayrın başını ve sonunu, en kapsamlı olanlarını, evvelini ve ahirini, açığını ve gizlisini ve cennette en yüksek dereceleri istiyorum. Allah’ım, Senden hidayet, takva ve gönül zenginliği dilerim.
Allah’ım, benim kalbimi nur eyle. Kulağımı nur eyle. Gözümü nur eyle. Sağımı nur eyle. Solumu nur eyle. Önümü nur eyle. Arkamı nur eyle. Üstümü nur eyle. Altımı nur eyle. Beni nur eyle. Etimi, kanımı, sinirimi, saçımı, derimi, kemiğimi nur eyle. Beni bütünüyle nur eyle, Ya Rab.
Allah’ım, bütün işlerimizde sonucunu güzel yap, dünyada rezil olmaktan ve ahiret azabından bizleri koru. Allah’ım, işlediğim ve işlemediğim amellerin şerrinden Sana sığınırım. Allah’ım, Senden imanda sıhhat, güzel ahlâkla bezenmiş iman, arkasından kurtuluş gelecek bir başarı, katından rahmet ve afiyet ve mağfiret ve rıza istiyorum. . AMİN.
Allah’ım, Senin ismine malımı, dinimi ve nefsimi emanet ediyorum. Allah’ım, hükmüne beni razı kıl, kaderimde olanı bana mübarek eyle ki, ertelediğinin acelesini, acele ettiğinin de gecikmesini istemeyeyim. Nefsimin isyanını önle, teslimini sağla.
Allah’ım, Senden Seninle emin olan, Seninle karşılaşacağına inanan, kazana rıza ve ihsanına kanâât eden bir nefis istiyorum. Allah’ım, imanı bize sevdir ve kalplerimizi de düzelt; küfrü, günahı ve isyanı bize çirkin göster; bizleri olgunluğa  erenlerden eyle.
Allah’ım, kalp katılığından, gafletten, fakirlikten, aşağılanmaktan ve miskinlikten Sana sığınırım; fakirlikten, küfürden, günahtan, muhalefet edip düşmanlık çıkarmaktan, başkaları duysun ve görsün diye bir şey yapmaktan Sana sığınırım. Sağırlıktan, dilsizlikten, delilikten, körlükten ve kötü hastalıklardan Sana sığınırım.
Allah’ım, nefsime takva nasip eyle ve onu temizle, Sen (onu) temizleyenlerin en hayırlısısın. Sen onun velisi ve mevlasısın.
Allah’ım, nimetinin yok olmasından, afiyetinin değişmesinden, azabının ansızın gelip çatmasından ve gazabına sebep olacak şeylerden Sana sığınırım, Ey Rahman, Ey Rahim, Ey Celal ve İkram Sahibi; Ya Hayy, Ya Kayyum.
Allah’ım, enkaz altında kalmaktan Sana sığınırım. Düşmekten, yukarıdan aşağı yuvarlanmaktan Sana sığınırım. Ve boğulmaktan, yanmaktan, kocamaktan Sana sığınırım. Ölüm anında şeytanın çarpmasından Sana sığınırım. Yılan, akrep ve benzeri şeylerle sokulmuş olarak ölmekten Sana sığınırım. Allah’ım, borca batmaktan, düşmanın galip gelmesinden ve kulların, başıma gelen musibetlerden dolayı sevinmesinden Sana sığınırım.
Allah’ım, Senden rahmetini çekecek şeyleri, gerçekleşmesi muhakkak olan mağfiretini, her türlü günahtan korunmayı, her türlü iyiliği kazanmayı, cennetle müşerref olmayı ve cehennemden kurtuluşu dileriz. . AMİN.
Allah’ım, beni yücelt, eksiğimi gider, bana rızk ihsan et, beni iyi  amellere ve güzel ahlâka ilet, zira bunların iyi  olanlarına ancak Sen ulaştırır, kötülerinden de ancak Sen alı korsun.
Allah’ım, benim gizlimi açığımdan daha hayırlı ve daha güzel yap. Açığımı da ıslah eyle. İnsanlar arasında Sana yaptığım kulluktan daha derinini, daha şuurlusunu ve daha saygılısını insanların olmadığı anlarda yapmaya beni başarılı eyle. Beni insanların yanında büyük, kendi katında küçük yapma.
Allah’ım, günahlarımı gizlediğim ve onların açığa çıkmasından hoşlanmadığım gibi, güzel amellerimin duyulmasını ve görülmesini de bana öyle sevimsiz göster Ya Rabbi. Nefis ve şeytana rağmen yaptığım güzel amellerimi, sağda solda açığa vurup, riya karıştırıp, gösterişe takılıp, nefis ve şeytanıma kaptırtma Ya Rabbi.
Allah’ım, ciddiyetimi, şakamı, kastımı mağfiret buyur. İtiraf ederim ki, bu kusurların hepsi bende vardır. İhsan ettiğin şeylerin bereketinden beni mahrum etme, mahrum ettiklerin ile de imtihan etme. Allah’ım, beni, Seni çok zikreden, Sana çok şükreden, Senden çok korkan, Sana çok itaat eden, Sana karşı huşu ve saygıyla dopdolu olan ve durmadan Sana yönelen bir insan eyle. Ya Rabbi, tövbemi kabul buyur, günahımı yıka, duama icabet et, delilimi güçlendir, kalbime hidayet, dilime istikamet ver ve gönlümdeki kini sök al. Allah’ım, Senden cehennemden salimen kurtulup, emniyet içinde beni cennetine koymanı diliyorum.
Allah’ım, bile bile Sana bir şeyi ortak koşmaktan Sana sığınırım, bilmediğim şeylerde de Senden af dilerim. Hz. Muhammed’in (sav.)  Rabbi olan Allah’ım, günahımı bağışla, kalbimin hiddetini gider ve kötülüğe yönelten fitnelerden beni koru. Allah’ım, beni eksilir korkusundan kurtar ve beni cömert eyle. Ya Rabbi, beni namerde muhtaç eyleme. Allah’ım, huyların, amellerin, arzuların ve hastalıkların kötülerinden Sana sığınırım. Allah’ım, ben katı bir insanım, beni yumuşat; cimriyim cömert yap; zayıf biriyim, bana kuvvet ihsan eyle. Allah’ım, gaflet içinde olduğum halde beni öldürmenden, beni gaflet içinde bırakmandan ve gafillerden kılmandan, sana sığınırım. . AMİN.
Ey bizi nimetleriyle donatan Sultanımız! Bize gösterdiğin numunelerin ve gölgelerin asıllarını, kaynaklarını göster. Bizi bu çöllerde mahvettirme. Bizi huzuruna al. Bize merhamet et. Burada bize tattırdığın leziz nimetlerini orada da yedir.
Allah’ım, benim yaratılışımı güzel yaptığın gibi, ahlakımı da güzel yap. Beni ahlakın en güzeline eriştir. En güzel ahlaka ancak Sen eriştirirsin. Bana yolunun ve huzurunun adabını öğret. Tâ ki, biraz güzel amele muvaffak kıldığında, şımarıklığa düşüp hoşnut olmayacağın hal ve tavırlara düşmeyeyim. Bilakis, bana daha saygılı ve vefalı olmayı ilham eyle. Her zaman ve her mekanda, Zatına karşı, nasıl saygılı olmam Seni razı edecekse beni onu başaranlardan kıl.
Allah’ım, beni, uykuyu kabre, rahatı sırata, övünmeyi hesap zamanına, zevk ve sefayı cennete bırakabilmiş, dostlarından eyle. Allah’ım, Senin ve Resulünün isteklerinde fani olmayı, kendi isteklerimi aşmayı bana nasip et.. Ya Rabbi, ben bunları Senden istiyorum. Çünkü Senin gücün her şeye yeter.
Allah’ım, ümmet-i Muhammed’e umumi merhamet ile merhamet et. Allah’ım, benim ve ümmet-i Muhammed’in günahlarını affet. Allah’ım, ümmet-i Muhammed’i iki cihanda aziz et. Ümmet-i Muhammed’in kalplerini, birbirleriyle kaynaştır. Bizleri rızana eriştir. Bizi, peygamberimizin nurlu yolundan ayırma. Kalplerimizi islam üzere sabit kıl,
Allah’ım, kötü arkadaştan, kötü çevreden, kötü komşudan, kötü atmosferden, kötü yerden sana sığınırım. Allah’ım, bana hakkı hak olarak göster ve ona uymakla beni rızıklandır. Batılı batıl olarak göster ve ondan uzak kalmayı nasip et. Allah’ım, zenginliğin şerrinden, fakirliğin fitnesinden sana sığınırım. Allah’ım, acizlikten, tembellikten, bıkkınlıktan, yılgınlıktan, korkaklıktan, bunamaktan, insanlara zulmetmekten, insanların zulmüne maruz kalmaktan, haklının hakkını yemekten, masumların gözyaşından, beddualardan Sana sığınırım. Allah’ım, ihanetten, vefasızlıktan, yanlış anlaşılmaktan Sana sığınırım. Razı olmayacağın hal ve durumdan Sana sığınırım. Sevdiğin ve razı olacağın kıvama beni eriştir, Ey bütün hayırlar elinde olan Allah’ım. . AMİN.
Allah’ım, Müslümanları çekiştirmekten, gıybet ve kötü eleştiriden, beni fersah fersah uzak eyle. Allah’ım, beni ve ehlimi, insi ve cinni şeytanların ve nefsimizin şerlerinden, haram yiyip içmekten, birilerine zulmetmekten ve birilerinin zulmüne maruz kalmaktan, engin rahmetin ve sonsuz kudretinle, merhamet ve himaye etmeni istiyoruz. Ya Rabbena.
Allah’ım, Sen ölüden diriyi, diriden de ölüyü çıkarırsın, yükseği, alçak, Alçağı, yüksek edersin. Beni de ihya eyle. Beni de aziz eyle, Ya Rabbi. Nereye gideyim ki, başka kapı yok. Başka Settar yok. Başka Gaffar yok. Başka Rahman yok. Şimdi Senin kapını buldum. Ya Rahman, Ya Rahim, Ya Settar, Ya Gaffar diye sesleniyorum. Beni günahlarımın ağır yükünden kurtarman için Sana yalvarıyorum. Hal dilden daha güzel anlatır. Sen benim her halime vakıfsın, neye muhtaç isem onu bana ihsan eyle, Ya Rabbi. Kovarsan benim derdime derman olacak yoktur. Senden dünyada ve ahirette af ve afiyet istiyorum. Beni kahrından muhafaza eyle, Ya Erhamerrahimin.
Ya Rabbi, bana adaletinle muamele edersen cezaya maruz kalırım. Ben adaletini değil; fazlını, rahmetini, ihsanını, lütfunu bekliyorum. Ancak lütfunla, kereminle kurtulurum, şahsi çalışma ve olgunluğumla değil. Şayet meziyetim varsa, bütününü toplasam, bir tek dakikalık nefes alış nimetinin karşılığı bile olamaz. Ya Rabbi, beni affeyle. Ben Senin affından başka bir kurtuluş yolu bilmiyorum; affına, fazl-ı keremine muhtacım.
Ey rabbim; beni bağışla, rahmetini esirgeme üstümden. Beni müslüman olarak yaşat ve ölümüm müslümanca olsun, beni dosdoğru yoluna ilet, nimet verdiklerinin yoluna, doğru yoldayken sapanların ve gazaba uğrayanlarınkine değil. Beni mümin kardeşlerimle bir ve beraber kıl, şeytanın dostlarından ve hilelerine düşmekten, zafiyetten, gevşeklik, erteleme ve vurdumduymazlık hastalığından beni uzak kıl. Beni namazım, orucum ve diğer ibadetlerimde “doğru” olandan eyle. Zulme ve zalimlere karşı her gün bilincimi ve direnişimi tazele. Beni ve neslimi sana kul olarak teslimiyet ve vakar içinde yaşat. Beni ve neslimi şehadet şerefiyle nasiplendir. Yolunda her türlü nefsi isteklerin ve arzuların zindanından arınmamı sağla. . AMİN.
Ey rabbim; senin mülkün içinde gurur ve kibir haliyle yürümekten sana sığınırım. Şereflendirdiğin dinin emirlerine bir an da olsa karşı gelmekten sana sığınırım.
Ey rabbim; günahlarımızı ve içimizdeki taşkınlığımızı bağışla. Üzerlerine miskinlik ve kötülük damgası vurulanlardan uzak kıl bizleri . Hem dünyada hem de ahirette alnı pak kimselerle gönüldaş eyle. Sen içimizde olanı en iyi bilensin. Kalplerimizde olmayan şeyi ağızlarımızla söyleme alçaklığına düşürme bizi.
Ey rabbim; beni, adın anıldığında kalpleri titreyen, başlarına gelene sabreden ve kendilerine verilen temiz rızıklardan harcayan salihlerle beraber kıl Beni, nefislerine zulmedenlerden eyleme. Nefislerini yol gösterici edinenlerden de eyleme.
 Beni, bilerek veya bilmeyerek nankörlük ve azgınlık çukuruna düştüğümde, kuru bir balçıktan/bayağı bir sudan yaratıldığımı hatırlatarak, sana tövbe etme haline yönelt.
Ey rabbim; ey varlığımın sahibi. Muhakkak bütün işlerin sonu yalnızca sana aittir. Ve sen “ol” dediğin için varız, dönüşümüz de kuşkusuz sanadır.        Hamd alemlerin Rabbi olan Allah(cc)a salat ve  selam Habibine,aline ve ashabına olsun. Allah’ım senden hidayet, takva, afiyet ve gönül zenginliği istiyoruz.
Allah’ım bize imanı sevdir ve kalbimizi onunla süsle ve bize küfrü, günahı,  isyanı çirkin göster ve bizi olgunluğa erdir. Allah’ım ümmeti Muhammedin dağınıklığını topla,
Allah’ım hatalarımızı yağmur ve kar suyuyla temizler gibi temizle hatta hiç günah islememiş gibi tertemiz olsun ve bizimle günahlarımızın arasını doğu ile batı arası kadar uzaklaştır.
Ey kalpleri çeviren Allah’ım kalplerimizi dininde sabit kil, ey halden hale çeviren Allah’ım,  halimizi en iyi hale çevir, ey kalplere tasarruf eden Allah’ım kalplerimizi itaate çevirme doğrultusunda tasarruf buyur. . AMİN.
Halim ve Kerim olan Allah(cc)dan başka ilah yoktur. Büyük Arş’ın  sahibi olan Rabbimi tesbih ederim. Senden rahmetinin gereğini, mağfiretinin büyüklüğünü, bütün günahlardan temizlemeni, iyilikleri ganimet olarak vermeni, kötülüklerden selamete çıkmayı, af olunmayacak günaha girmemeyi, kurtulamayacak üzüntüye uğramamayı  ve Senin rızana uygun olmayacağı için yerine gelmeyecek ihtiyaca uğramamayı Senin Erhamurrahimin sıfatına sığınarak istiyorum.
Allah’ım senden korkan , ağlayan ,ah vah eden  ve sana yönelen kalp istiyorum. Allah’ım bizi Kuran ahlakı ile ahlaklandır. Allah’ım muhabbetine ve rızana kavuştur bizleri.
Allah’ım faydasız ilimden, korkmayan kalpten, doymayan nefisten, kabul olunmayan duadan, öksüzün bedduasından sana sığınırım.
Allah’ım beni hidayete ulaştırdıklarının yoluna ilet, afiyete ulaştırdıklarının afiyetinden nasip et, sana dost olanların dostluklarını nasip et, hakkında kötü  hüküm verdiklerinin akıbetinden koru, hüküm sahibi Sensin ve Senin üzerine hüküm verecek olan yok. Senin dost olduğun zelil olmaz, senin alçalttığını da kimse yükseltemez, mübarek kılan ve yükselten Sensin, Sana istiğfar eder ve Senden yârdim bekleriz ve yalnız Sana tevekkül ederiz.
Allah'ım, Sana hamd ederek  Seni noksanlıklardan tenzih ederim. Allah'ım, günahımı bağışla, şeytanımın sesini soluğunu kes, nefsim üzerindeki rehini çöz, beni en yüksek meclistekilerin arasına kat.
Ey Allah'ım!    Ey duaları geri çevirmeyen Rahman! Sana bütün gücümle, bütün kalbimle ve kalbimin tercümanı olan gözyaşlarımla yalvarıyorum.  Rabbim,  hayatında hiç Sana ibadet etmemiş, içinde hiç Allah aşkı olmayan, imana susamış ama susuzluğunun kaynağını bilmeyen  insanlara hidayet nasip et ne olur! Ne olur Allah'ım; Beni de bütün müslüman kardeşlerimi de affet Rabbim.
Allah’ım, sen kendi sevgini, seni sevenlerin sevgisini ve sana yaklaştıran her şeyin sevgisini bana rızık olarak ver  ve senin sevgin benim için, çölde susuz kalıp ölmekte olan bir insan için soğuk bir su ne kadar aziz ise, öyle aziz olsun .    AMİN
İşime Allah’ın adıyla başlarım. Onun ismi ve yardımı olduktan sonra ne yeryüzü ve ne de gökyüzünün hiçbir bela ve sıkıntısı başımıza gelmez.
Ey beni en en çok sevenim.  Ey beni en  çok kollayıp gözetenim. Ey sesimi hep duyanım! Yaralarımı saranım. Ey hiç darılmayanım! Çağırınca koşarak gelenim! Ey bana benden yakınım! Ey beni en çok bilenim!  
 Ey en çirkinimden sonra bile “gel” diyenim! Ey! Dünya terk etse, hiç terk etmeyenim!    Ey en vefalım. Ey “Yalnız Sana” deyip, gayrısına kulluk ettiğim       Ey Sevgili, en sevgili!  Medet!  affet beni.
Allah’ım Bizleri göz göre göre gerçekleri göremeyen ve senin işaretlerini bilemeyenlerden eyleme.
Bizleri dünyada şeytanın peşine takılıp giden kendisini herkesten üstün görenlerden eyleme.
Bizleri vicdanları ölmüş, şeref ve haysiyetten uzak her türlü pisliğe bulaşmış toplumlardan eyleme.
Bizleri hayatın anlamını anlamayan ve hayatı sadece eğlence, zevk ve yemek olarak görenlerden eyleme.
Bizleri ahiret günü "Ey kulum ben bir ömür boyu seninleydim fakat sen kiminleydin?!" diyeceğin kullardan eyleme. Bizleri razı olduğun ve her şeyin ötesinde dünya ve ahirette sadece senin rızanı isteyen sana kul olanlardan eyle.
Ey rabbim, her şey senin hizmetindedir. Sen bizi koru, bize yardım et ve bize rahmet et.
Allahtan başka ilah yoktur. O her türlü eksiklikten münezzehtir. Şüphesiz ben kendime zulmettim.
Ya Rabbi! Unuttuklarımızdan veya yanıldıklarımızdan dolayı bizi sorumlu tutma. Ya Rabbi! Bize, bizdekilerden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ya Rabbi! Gücümüzün yetmeyeceği yükü bize yükleme bizi affet. Bizi bağışla. Bizi esirge. Sen bizim mevtamızsın, kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et. AMİN.
Ey Rabbimiz! İbadetlerimizi kabul et. Şüphesiz ki Sen dualarımızı işiten, niyetlerimizi bilensin, tövbelerimizi kabul et. Şüphesiz Sen, tövbeleri çokça kabul edensin. Allah’ım, dinim, dünyam, çoluk çocuğum ve malım içinde sağlık ve afiyetle yaşamamı nasip eyle. Allah’ım, kusurlarımı ört, beni korktuklarımdan emin eyle.
 Allah’ım, önümden, arkamdan, sağımdan solumdan, üstümden ve altımdan gelecek tüm kötülüklerden sana sığınırım. Allah’ım, vücuduma sağlık ver. Kulağıma sağlık ver, Senden başka ilâh yoktur..
Allah’ım, küfürden, fakirlikten, kabir azabından sana sığınırım. Senden başka ilâh yoktur.  Allah’ım, benim Rabbim sensin. Senden başka ilâh yoktur. Beni Sen yarattın, ben Senin kulunum. Elimden geldiğince Sana verdiğim kulluk sözü üzerindeyim. Yaptıklarımın şerrinden Sana sığınırım. Bana olan nimetlerini ve bu nimetlere karşı benim günah ve kusurlarımı itiraf ediyor, beni bağışlamanı diliyorum. Senden başka günahları bağışlayacak yoktur.
 Allah’ım, kederden, tasadan, âcizlikten, tembellikten, cimrilikten, korkaklıktan, borç altında ezilmekten, düşmanlara yenilmekten Sana sığınırım.
 Allah’ım, bu günün önünü salah, ortasını felâh, sonunu başarılı kıl. Bize dünya ve ahiret iyiliği ver. Ey merhametlilerin en merhametlisi Allah’ım,! Haksızlık etmekten, haksızlık edilmekten, saldırmaktan, saldırılmaktan, hata işlemekten, bağışlamayacağın bir günaha düşmekten Sana sığınırım.
Allah’ım ,  beni en güzel amellerle en güzel ahlâk sahibi olmaya ilet, Senden başka güzel ahlâka götürecek yoktur. Allah’ım, beni kötü amel ve kötü ahlâktan uzaklaştır.
Allah’ım, dinimi düzelt, evimi genişlet, bana verdiğin rızkı mübarek eyle. Allah’ım, kalp katılığından, gafletten, alçaklık ve tembellikten, sana sığınırım, Küfürden, günahtan , ayrılık çıkarmaktan ve gösterişten sana sığınırım. Sağırlıktan, dilsizlikten, körlükten, kötü hastalıklardan sana sığınırım.
Allah’ım, nefsime takva  ver, onu temizle, nefsi en iyi temizleyen sensin. Nefsimi velisi ve Mevla’sı  sensin.  AMİN AMİN
Allah’ım, faydasız ilimden, korkusuz gönülden, doymayan nefisten, kabul edilmeyen duadan sana sığınırım. Allah’ım, yaptığım ve yapmadığım şeylerin şerrinden sana sığınırım, üzerimde bulunan nimetlerin gitmesinden, sağlığımın ters dönmesinden, ansızın bastıracak öfkenden ve her türlü gazabından sana sığınırım. Yıkıntı altında kalmaktan, düşmekten, boğulmaktan, yanmaktan, ihtiyarlıktan, ölüm sırasında şeytanın beni şaşırtmasından sana sığınırım, kalbimin mühürlenmesine sebep olacak açgözlülükten sana sığınırım. Kötü huy ve amellerden, heveslerden ve hastalıklardan sana sığınırım. Borç altında kalmaktan, düşman kahrından, düşmanların bana gülmesinden ve kınamasından sana sığınırım.
Allah’ım her işimin koruyucusu olan dinimi düzelt. Geçim yerim olan dünyamı düzelt. Ahiretimi düzelt. Hayatta iken daha çok iyi işler yapmamı nasip eyle. Ya Rabbi ! bana yardım et, beni ezme, ezdirme, bana zafer ver, yenilgiye uğratma. Bana doğru yolu göster, doğru yolda yürümemi kolaylaştır.
Allah’ım, seni zikreden, sana şükreden, itaat eden, sana boyun eğen, yalvaran bir kul eyle beni. Ey Allah’ım,  Tövbemi kabul buyur, beni günahlarımdan arındır, duamı kabul et, delilimi sağlam yap, kalbimi sana yönelt, dilimi, gönlümü aydınlat. Allah‘ım, Bana işimde dayanıklılık , doğru yolda kararlılık ver. Nimetine şükür ve sana güzel kulluk etmeyi nasip eyle. Bana sağlam bir kalp, doğru konuşan dil ver. Bana senin bildiğin tüm iyilikleri vermeni ve bildiğin tüm kötülüklerden beni korumanı dilerim.
Allah’ım! Seni ve Seni sevenler sevmeyi ve beni sana yaklaştıracak işleri sevmeyi nasip eyle. Duaların en hayırlısını, başarıların en üstününü, sevapların en mükemmelini ihsan buyur.
Allah’ım, ayaklarımı doğru yolda sağlamlaştır. Sevap tartılarımı ağırlaştır. Hatalarımı bağışla, Cennetin en yüce derecelerine ermemi nasip eyle. Allah’ım, adımı yükselt, günahımı at, kalbimi temizle, namusumu koru. Ruhuma yaratılışıma, ahlâkıma, aileme, yaşamıma, işlerime güzellikler ver.  İyi amellerimi kabul buyur. Allah’ım, belanın sıkıştırmasından, bedbahtlıktan, kötü kazadan, düşman şerrinden sana sığınırım.. Ey kalpleri evirip çeviren Rabbim! kalbimi senin dinin üzerinde sağlam tut, kalplerimizi sana itaate döndür. AMİN AMİN
Allah’ım! Kalbimi nifaktan, amelimi riyadan, dilimi yalandan, gözümü hıyanetten temizle. Şüphesiz sen gözlerin hain bakışlarını ve gönüllerin gizlediğini bilirsin. Allah’ım bize zatından korku ver ki günah işlememize engel olsun. Bizi cennetine ulaştıracak her türlü söz, fiil ve ameli nasip eyle. Cehennemden ve ona götürecek her türlü söz, fiil ve amelden de sana sığınıyoruz. Allah’ım! Peygamber’im Hz. Muhammedîn senden istediği bütün hayırları biz de istiyoruz, Sana sığındığı bütün şerlerden biz de sana sığınıyoruz.
Allah’ım, Bize haksızlık edenlerden öcümüzü al, düşmanlık edene karşı bize zafer ver, bizi dünyanın peşinden koşturma. Dünyayı, en çok düşündüğümüz, tasasını çektiğimiz bir varlık haline getirme. Günahlarımızdan ötürü bizi belalara düşürme ve senden korkmayan kimseleri üstümüze salma.. Allah’ım.. Senden doğru iman, güzel huy, âfiyet ve sağlık ihsan buyurmanı diliyorum.. Allah’ım, senden yardım ve kurtuluş dileyen ve huzurunda korkudan titreyerek günahlarını itiraf eden zavallı bir yoksulum. Bir zavallı kulun olarak sana yalvarıyor, boynu bükük bir aciz olarak sana sığınıyor, huzurunda eğilmiş değersiz bir çaresiz olarak sana yalvarıyorum. Ey Rabbimiz! Bize dünyada iyilik, ahirette de iyilik ver ve bizi cehennem azabından koru.
Allah’ım beni ve çocuklarımı namazı dosdoğru ve devamlı kılanlardan eyle, Ey Rabbimiz, dualarımızı da kabul eyle. Hesap günü beni, annemi babamı ve bütün Müslümanları bağışla, Müslümanları dinlerinde daim eyle, hayat şartlarını kolaylaştır, onlara güven ver, borçlarını ödemede kolaylık ver, hastalarına şifa ver, uzakta olanlarına selamet ver, gönüllerine ferahlık ver, kalplerindeki kin ve nefreti gider. Onları birbirine ısındır. Peygamberlerinin yolunda sabit kıl. Düşmanlarına karşı onların yardımcısı ol Allah’ım!. Ya Rabbi ! Bizi kötülükten uzaklaştıran ve kendisi de kötülükten uzak duranlardan eyle. Daima helal olan şeyleri nasip et ki harama düşmeyeyim. İbadetinle meşgul olmayı nasip et ki günah ve isyana düşmeyeyim. İyilik ve ihsanını esirgeme ki senden başkasına muhtaç olmayayım. Ey bağışlaması bol rabbim! Beni bağışla, Şüphesiz Sen çok affedicisin. Affetmeyi seversin. Beni affet.
Ey merhametlilerin en merhametlisi Rahman ve Rahîm olan Allah’ım ! Salât ve Selâm Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s)’in ve O’nun âl ve ashâbı üzerine olsun. Hamd ve senâ ise, âlemlerin Rabbi olan Allah’a ( C.C )  mahsustur. AMİN..
Allah´ım, Muhammed (s.a.v) ve âline salat eyle ve benim imanımı en kâmil iman, yakinimi en üstün yakin kıl; niyetimi niyetlerin, amelimi amellerin en güzeline ulaştır. Allah´ım, lütfunla niyetimi halis kıl; rahmetinle  yakinimi doğrult; kudretinle bozulan durumumu düzelt. Beni meşgul edecek sorunların çözümünde bana yet; yarın hesabını soracağın şeylerle uğraştır beni; günlerimi yaratılışımın amacı olan ibadetle geçirmemi sağla; beni zenginleştir; rızkımı bol eyle; rızkı beklemekle beni imtihan etme; beni aziz kıl; kibre düşürme; sana kul olmaya muvaffak eyle; kulluğumu, ibadetimi,  kendini beğenme hastalığı ile yok etme; benim elimle insanlara hayır ulaştır; minnet edip de onu boşa çıkartmama engel ol;  yüce huyları bana ihsan et ve övünmekten beni koru.
Allah´ım, Muhammed ve âline salat eyle ve beni insanların gözünde bir derece yükselttiğinde kendi gözümde bir derece düşür; bana insanlar arasında açık bir güç verdiğinde kendi yanımda aynı ölçüde gizli bir zillet ver. Allah´ım, Muhammed ve âl-i Muhammed´e salat eyle ve beni başka hiçbir şeyle değiştirmeyeceğim güzel bir hidayet, asla vazgeçmeyeceğim hak bir yöntem ve şüphe etmeyeceğim doğru bir niyet ile faydalandır. Ömrüm sana itaatle geçtiği sürece beni yaşat. Ömrüm şeytanın otlağı olduğunda, öfkene yakalanmadan, gazabın kesinleşmeden ruhumu al.
Allah´ım, ayıplandığım kötü huylarımı ıslah et; kınandığım çirkin huyumu güzelleştir ve eksik olan güzel sıfatımı tamamla. Allah´ım, Muhammed ve âline salat eyle ve beni doğru yola davet edene itaat etmeye, gerçeği gösterene uymaya muvaffak eyle. Beni; beni aldatana karşı dürüst ve samimi davranmaya; beni terk edene, iyilikle karşılık vermeye; gıybetimi edene, güzellikle anmakla muhalefet etmeye ve iyiliğe teşekkür edip kötülüğe göz yummaya muvaffak eyle. Adaleti yaymada, öfkeyi yutmada, kin ve düşmanlıkları  söndürmede, ayrılıkçıları birleştirmede, kırgınların arasını bulmada, iyilikleri ortaya çıkarmada, kötülükleri gizlemede, yumuşak huylulukta, alçakgönüllülükte, güzel davranışlarda, ağırbaşlılıkta, insanlarla iyi geçinmede, erdemlere doğru koşmada, her durumda  iyilik etmeyi tercih etmede, insanların kabahatini yüzlerine vurmamakta, güç de olsa hakkı söylemede, çok da olsa iyi söz ve fiillerimi az bulmada, az da olsa kötü söz ve işlerimi çok bulmada salihler gibi olmaya, onların süsüyle süslenmeye, muttakilerin mücevherlerini kuşanmaya muvaffak eyle beni. AMİN.
Allah´ım, Muhammed  ve âline salat eyle ve bana en bol rızkı yaşlandığım zaman ve en kuvvetli gücü bitkin düştüğüm zaman ver. Beni, sana kullukta tembelliğe, yolunu bulmakta körlüğe, sevginden başka bir şeyi talep etmeye, senden uzaklaşanla bir arada olmaya ve seninle birlikte olandan ayrılmaya müptela etme. Allah´ım, beni zor durumda kaldığımda senin gücünle hamle eder, ihtiyacım olduğunda senden ister ve düşkünlüğümde sana yalvarır kıl.
Beni, zor durumda kaldığım zaman senden başkasından yardım dilemekle, ihtiyacım olduğu zaman senden başkasından istemeye tenezzül etmekle ve korktuğum zaman senden başkasına yalvarmakla sınama. Yoksa beni yardımsız bırakmanla, ihsanını benden esirgemenle ve benden yüz çevirmenle karşı karşıya kalırım; Ey merhametlilerin en merhametlisi. Allah’ım, şeytanın kalbime attığı arzu, zan ve kıskançlığı; büyüklüğünü anmaya, kudretin hakkında düşünmeye, düşmanlarına karşı tedbir almaya dönüştür. Şeytanın dilime akıttığı çirkin ve saçma lafları,  haksız tanıklığı, bir müminin arkasından ettiğim gıybeti, birinin yüzüne karşı ettiğim küfrü ve bunlara benzer şeyleri senin hamdini dile getirmeye, seni çokça övmeye, seni yüceltme çabasına, nimetlerine şükretme gayretine, ihsanını itiraf etmeye, nimetlerini saymaya çevir. Allah´ım, Muhammed ve âline salat eyle ve israf etmeme engel ol; rızkımı zayi olmaktan koru; malımı bereketlendirerek çoğalt ve ondan başkalarına verme hususunda iyilik etmenin yolunu göster bana.
Allah´ım, Muhammed  ve âline salat eyle.  Allah´ım, mağfiretine yönelmiş, affını umarak yola koyulmuşum. Lütuf ve keremine güvenerek günahlarımı bağışlamanı istiyorum. Ancak mağfiretini gerektirecek bir şeyim, affını hak edeceğim bir amelim yoktur. Dolayısıyla sadece senin cömertliğine güvenebilirim. O halde, Muhammed ve âline salat eyle ve cömertliğini benden esirgeme.   Allah´ım, dilime, kullarının hidayetine vesile olacak sözleri yerleştir; bana takvayı ilham et; beni en temiz şeye muvaffak et ve en beğenilen işe ata. Allah´ım, beni örnek yola sevk et; dinin üzere ölüp, dinin üzere dirilmeyi hakkımda kararlaştır. Allah´ım, Muhammed ve âline salat eyle ve beni ifrat ve tefrite düşmekten koru, itidalli olmaya muvaffak et. Beni dürüstlük ehlinden, doğruluk kılavuzlarından ve salih kullarından kıl. Kıyamette felahı ve cehennemden kurtuluşu bana nasip et. AMİN..
Allah´ım, üzüldüğüm zaman hazırlığım sensin; mahrum edildiğim zaman hediyelerini umacağım sensin; gamlanıp kederlendiğim zaman imdada çağıracağım sensin. Kaybedilenin yerini dolduracak; bozulanı düzeltecek ve hoşlanmadığını değiştirecek olan, sensin. O halde, beladan önce afiyet, istemeden önce zenginlik, sapıklıktan önce hidayet nimetiyle, lütfet bana. Kullarının  eziyetlerine karşı bana yet; kıyamet gününün emniyetini bana ihsan et ve ailemi  irşat  görevini iyice yerine getirmeye muvaffak et beni. lütfunla tüm kötülükleri benden uzaklaştır; nimetinle beni besle; kereminle beni ıslah et; ihsanınla beni tedavi et; rahmetinin gölgesine al beni; rızanla kuşat beni; işler karıştığı zaman en doğrusunu, ameller benzeştiği zaman en temizini yapmaya, yollar çeliştiği zaman en beğenilmişini seçmeye muvaffak et beni. Beni üstlendiğim görevleri layıkıyla yerine getirmeye muvaffak et; bana gerçek hidayeti merhamet et; zenginlikle azdırma beni; güzel bir yaşantı nasip et bana; yaşantımı zorluklarla dolu bir yaşantı kılma ve duamı geri çevirme. Çünkü ben senin karşında birini tanımıyor, seninle birlikte birini çağırmıyorum.
 Allah´ım, Muhammed ve âline salat eyle ve para kazanmanın zorluklarına karşı bana yet; hesaba katmadığım, sanmadığım yollardan rızkımı ver; rızk peşinde koşarak ibadetinden geri kalmayayım, geçimimi sağlamak için vebal altına girmeyeyim. Allah´ım, kudretinle aradığımı bana ver ve izzetinle korktuğumu başıma getirme. Senin koruman olmazsa, hiç şüphesiz ben helak olurum.
Allah´ım, Muhammed ve âline salat eyle ve rızkımı bol ederek haysiyetimi koru; sana ibadette yararlanacağım sıhhat, dünyaya yönelmemekte faydalanacağım boş vakit, amele dönüştüreceğim ilim ve ölçülü olmamı sağlayacak takva ver bana. Allah´ım, ömrümü affınla sona erdir; emelimi rahmetini ummaya yönelik kıl; rızana ulaşma yollarını benim için kolaylaştır ve bütün hallerimde amelimi güzelleştir. Allah´ım, gaflet ettiğim zamanlarda seni anmak için beni uyar; mühlet verdiğin günlerde yani dünya hayatında  beni, sana itaatte kullan; sevgine doğru gideceğim bir yol göster bana; o yolda yürümekle dünya ve ahiret hayrını tastamam ver bana. Allah´ım, Muhammed ve âline, ondan önce yaratıklarından herhangi birine ettiğin ve ondan sonra herhangi birine edeceğin en üstün salat ile salat eyle. Dünyada bize güzellik ver, ahirette de güzellik ver ve rahmetinle beni cehennem azabından koru.  AMİN AMİN..
Allah´ım! Ey âlemlerin Rabbi! Ey sevgiyi sevgiyle yaratan! Ey seven, sevdiren ve sevindiren! Ey rahmetin sonsuz kaynağı! Ey merhametlilerin en merhametlisi! Ey gönüllerin mutlak hakimi! Ey zâtını hamd ile aziz olduğum! Ey zâtını hamdten âciz olduğum! Ben, layıkıyla övemem Seni! Sen, övdüğün gibisin kendini! Seni, layıkıyla ancak Sen tanırsın! Seni, layıkıyla ancak Sen översin! Hamd´im Sana mahsustur, senâ´m Sanadır! Umudum, korkum ve sevdam Sanadır! Özümü Sana çevirdim, Sana tutundum! Elimi Sana açtım, gönlümü Sana sundum! Beni kovmaz diye kapına geldim! Affı boldur diye affına geldim! Kulluk edemedim lütfuna geldim!
Allah´ım! Kanadı kırık bir kuş gibiyim. Uçsam uçamıyor, göçsem göçemiyorum. Yarım bırakılmış bir düş gibiyim. Yardan da serden de geçemiyorum. Menzile ermeme korkusu, sardı benliğimi. Kolum kanadım kırık, gönlüm bin pare! Ey kalpleri evirip çeviren, ey gönüllerin sahibi! Yaraları saran, dağılanı toplayan Sensin! Varlığım Senin varlığının şahidi! Varlığım Senin Rahmetinin şahidi! Allah´ım! Ey Vedud olan! Hem seven, hem de sevilmeyi dileyensin. Ey varlığı sevgi olan, ey sevginin sonsuz kaynağı! Biz var ettiğini severiz, Sen sevince var edersin! O sonsuz hazinenden bizim için de bir sevgi var et! O sonsuz sevgi selinin içine bizi de kat: sev bizi! Sen seversen sevdirirsin: sevdir bizi! Sevdiğini cennetinle sevindirirsin: sevindir bizi!
Allah´ım! Varsın, bütün kâinat varlığının aynası. Birsin, bütün mevcudat birliğinin şâhidi. İnanmışız; her ne ki tek, o Yaratan´dır. Biliriz ki; her ne ki çift, o yaratılandır. Her şey Sana muhtaç, hiçbir şeye muhtaç değilsin Sen. Ehad´sin, Vahid´sin, Samed´sin  Sen.  Allah´ım! maddedeki her atomun tesbih ettiği Sensin. Nefes alan her canlının zikrettiği Sensin. Akıl emanet ettiğin her varlığın aklettiği Sen, duyan ve duyuran her duyunun hissettiği Sensin. Kadrü kıymet bilenlerin şükrettiği Sen, varlığı nimet bilenlerin hamd ettiği Sensin.
Allah´ım! Ben kulum, Sen Allah´sın. Ben isteyenim, Sen verensin. Ben susayanım, Sen su verensin. Ben muhtacım, Sen ihtiyaç giderensin. Ben kendine yetmeyen, Sen her şeye yetensin .Ben beni bilmeyen, Sen beni benden iyi bilensin. Ben bende olmayan, Sen şahdamarımdan yakın olansın. Kul kulca ister, Sen Allah´ça verensin. Halim arzuhalimdir, duruşum duam. Sensizsem neyim var, Senliysem ne gam?
Allah´ım! Yalnız Senden yardım diler, yalnız Sana kulluk ederiz. Seni sığınak, barınak, tutamak bilir Ya Allah deriz. Şeytandan sana sığınır e´uzu billah deriz. Her işe seninle başlar bismillah deriz. Nimet verdiğinde gönülden şükrederiz. Versen de alsan da elhamdülillah deriz. Hayran kaldığımızda maşallah, Pişman olduğumuzda estağfirullah deriz. Sevindiğimizde Allahüekber, Üzüldüğümüzde innâ lillah deriz. Canımız sıkıldığında fe-sübhanallah, Rızık kazandığımızda er-rizku ´alallah deriz. Bir işi arzu ettiğimizde inşaallah, Bir işi başardığımızda biiznillah deriz. Güçlük karşısında la-havle ve-la kuvvete illa billah, Söz verdiğimizde v´Allah ve billah deriz.
Allah´ım! İmanı olanın imkânı tükenmez. İmandan ve Kur´an´dan ayırma! Kur´an´dan mahrum olana ışık erişmez. Kitaba uyanlardan kıl, kitabına uyduranlardan kılma bizi ! Kur´an´ı bizden razı, bizi Kur´an´dan razı kıl! Hesap Günü´nde Kur´anı şahit kıl, şikayetçi  kılma! Bize Kur´an´ı aç! Allah´ım! Sorunlarımızın elinde imanımızı kar gibi eritme! İmanımızın elinde sorunlarımızı kar gibi erit. Sahip olduklarımızın bize sahip olmasına izin verme! Aklımızı ak, aşkımızı ak, yüzümüzü ak eyle! İmtihan potasında bizi cevher et, bizi cüruf etme! Bize götüreceğimiz yükü yüklet! Götüremeyeceklerimizi yükletme! Kahrından lütfuna sığınırız Allah´ım! Celalinden cemaline sığınırız Allah´ım! Senden Sana sığınırız Allah´ım! Yalnız Sana sığınırız Allah´ım! Ağlamayan gözden, sızlamayan özden, kızarmayan yüzden Sana sığırım. Şirkten, küfürden, müşrikten, cahilden, gafilden, kafirden Sana sığınırım. Harama dayalı servetten, hak edilmemiş şöhretten Sana sığınırım. Korkaklıktan, pısırıklıktan, kıskançlıktan Sana sığınırım. Hasetten, fesattan, kesattan, nifaktan, günahtan, fücurdan Sana sığınırım.
Allah´ım! Beni Allah´la aldatanlardan etme! Allah´la aldatanlara aldananlardan etme! Bana Hz. Adem´in tevbesini, Hz. Nuh´un direncini ver! Hz. İbrahim´in imanını, Hz. İsmail´in teslimiyetini ver! Hz. Yakub´un becerisini, Hz. Yusuf´un ahlakını ver! Hz. Musa´nın cesaretini, Hz. Harun´un sadakatini ver! Hz. Davud´un sadasını, Hz. Süleyman´ın gayretini ver! Hz. Eyyub´un sabrını, Hz. Lokman´ın hikmetini ver! Hz. Zekeriyya´nın hizmetini, Hz. Yahya´nın şehadetini ver! Hz. Meryem´in adanmışlığını, Hz. İsa´nın safiyetini ver! Ve Hz. Muhammed´in (s.a.v) muhabbetini ver Ya Rab!  AMİN…
Allah´ım! Bana eşyanın hakikatini göster! Bana doğruya  itaat, batıla isyan yeteneğini lütfet! Dininin derdini derdim kıl, özel dertlerimi satın al! İmanımda gayretsiz, sadakatimi dayanaksız, ahlâkımı nezaketsiz bırakma Allah´ım! Hayatımı muhabbetsiz, ahiretimi cennetsiz bırakma Allah´ım! İmanımı aklımın elinde esir etme! Aklımı duygularımın elinde rezil etme! Duygularımı şehvetimin elinde zelil etme! Allah´ım Beni nefsime kul etme, kul et nefsimi Sana! Bir an dahi bana bırakma beni! Sen bana yetersin, yetmem ben bana. Bilmediğimi bildir, görmediği göster! Sen bildirmezsen bilemem, göstermezsen göremem. Gönlüme huzur, gözlerime nur, dizime derman ver!  Sen "Ol!" deyince olur, “olma” deyince olmaz. İşte ellerimi, uzattım sana! Ne olur, ne olur bırakma beni, bana! Sen bana yetersin, yetmem ben, bana! Allah´ım, ellerimi bırakma! Allah´ım, Bırakma bizi! Tut elimizi!
Ya Rabbi! Eğer imanıma bir şüphe girmiş ben de ondan tövbe etmemişsem, Eğer bilmeden Müslümanlığıma küfür karıştırmışsam, Ya Rabbi! Eğer Allah’ı birlememe şirk girmişse, ben de bunun farkında değilsem, Eğer bilmeden seni tanımamda yanlışım varsa,  Eğer bilmeden amelime riya ve kendimi beğenme duyguları karışmışsa, Eğer farkında olmadan kalbime küçük ve büyük günahların fitnesi girmişse ihlasla derim ki : Allah’tan başka yaratıcı yok, Hz. Muhammed (sav) Allah’ın Resulüdür. Ya Rabbi! İmanımı gönülden tazeleyerek, ihlasla derim ki: Allah’tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah’ın Resulüdür.
Ey diri olan! Ey sonsuza kadar  var olan!  Ey izzet ve ikram sahibi olan! Ey gücün, şerefin ve büyüklüğün sahibi olan Allah’ım! Halimi düzelt, işlerimi güzelleştir, beni bela ve fakirliğin acılarından koru, düşmanların şerrinden, şeytanın aldatmasından, nefsin arzularından, saptıranların saptırmasından beni koru ey Rabbim!
Ya Rabbi! Beni çok ibadet eden salihlerden ve şükreden zenginlerden eyle, dini ve dünyevi bütün işlerimi düzene koy. Hayırlı nimetlerimi sonuna erdir Ya Rabbi! Ömrümün son zamanlarında, ölüm anında kalbimi ve dilimi imanla doldur. Bana son anda; şehadet ederim ki, Allah birdir ve yine şehadet ederim ki, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) O’nun elçisidir demeyi nasip et. (Âmin!)
Allah’ım! Nurunla bizi dosdoğru yola hidayet eyle ve yüce huzurunda hep sadâkatle kullukta bulunma derecesini bize de lütfet!; lütfet ki Allah’ım, dillerimiz sürekli Sen’in zikrinle meşgul, bedenimiz bütün organlarıyla Sen’in emrine tabi, kalplerimiz de yalnız Sen’in marifetinle dolu olsun. Ruhlarımızı kanatlandır; kalb, sır gibi latîfelerimizi de yakınlığınla taçlandır. Sen her şeye kâdirsin. Sen’den dünya hayatında takvamızı ve nezdindeki derecelerimizi artırmanı diliyoruz.
Ey kalplerin ancak yakınlığıyla huzura erdiği, hayatın sadece lütuf ve  ihsanıyla başladığı ve devam ettiği, dergahının kapısını hep açık tutmakla, salih ve sadık kimselerin gönüllerine ferahlık salan, ölümü ve hayatı yaratan, uzaklaştıran ve yakınlaştıran, sadık  veya  eşkıya kılan, kalbî ihünerlerini kaybetmişleri sapıklık çukurlarına atan ve temiz gönülleri doğru yola ulaştıran, fakirliğe maruz bırakan ve zenginlikle kavuşturan, kullarını imtihan eden, dilerse affeden, her şeyi takdir buyuran ve irade ettiklerini kazasıyla varlık sahasına çıkaran Yüceler Yücesi Allah’ımız! Biz katiyen inanıyoruz ki, olup biten her şey Sen’in ezelde takdir buyurduğun büyük planın birer parçası olarak meydana gelmektedir.
Rabbim! Sen’in kapından başka hangi kapıya yönelebilir, Sen’den başka kime teveccüh edebilirim!? Ululuk ve yücelik tahtının yegane sultanı Sen’sin; güç ve kuvvet de yalnız Sana aittir. Yüce Rabbim! Sen hakiki maksat iken, ben başka hangi maksada yönelebilirim? Sen yegane ilah iken, ben başka kime yönelebilirim.!? Bütün hazineler Sen’in tasarrufun altındayken benim ihtiyaçlarımı başka kim karşılayabilir!?
Ey kullarının kendisine tevekkül ettiği, korkanların dergahına sığındığı, darda kalmışların ümitlerini ihsanlarına bağladığı, ıstırap içerisinde kıvranan çaresizlerin  güç ve kuvvetine, rahmetinin enginliğine sığındığı, fazl u keremine ellerin açıldığı ve dileyenlerin kapısına yöneldiği Ulu Mevla’m! Hiçbir surette ve hiçbir sebeple Sana karşı şikayette bulunma hakkım yoktur; ben de Salih kulların gibi rahmetini ümit ediyor ve himayeni diliyorum; beni tevekkül gibi yüce bir niteliğin özüne varmış bahtiyarlardan eyle! AMİN..
 Ey kullarına en yakın olan, onları işiten ve isteklerine karşılık veren Rabbim! Bu aciz kulunun dileklerine de cevap ver; onun endişe ve korkularını da gider ve umduklarında kayıp ve hüsrana uğratma!. Yüce Allah’ım! Bizler yürüyeceğimiz yolu tam olarak bulamamış bir kısım şaşkınlarız; yolların en doğrusuna Sen bizi yönelt! Fakirliğimize, zayıflığımıza ve güçsüzlüğümüze derman ol; günahlarımızı bağışla .
Ey Nur, ey Hâdî, ey Ganiyy, ey Kaviyy, ey Gafûr u Rahîm! Allah’ım, razı ve hoşnut olduğun yüce dinimiz üzerine ayaklarımızı sabitle ve bizi, haklarında ebedî saadet takdir buyurduğun, hoşnutluğunla sevindireceğin, cemâlinle gözlerini aydınlığa kavuşturacağın bahtiyar kullarından eyle!
Allah’ım! Şu geçici dünya hayatında sadece Sana kullukta bulunmak ve günahlardan kaçmak istiyorum. Bu dileklerimi gerçekleştirmeyi benim için kolay kıl; neticede de beni Cennetine al, cemâlini görmek ile mutlu et ve hayal kırıklığına uğratma ! Allah’ım! Ömrümüzü hep ibadet  merkezli sürdürme, ölmeden evvel de tövbe ,  küçük-büyük bütün günahlarımızdan arınıp öylece huzuruna gelme hususunda bizden yardımını esirgeme!
 Sorgu esnasında yalpalamaktan ve kaybetmekten koru ve bizi kitabını sağından alanlardan eyle.. mahşer gününün korku ve endişelerinden emin kıl.. sırat-ı müstakîminden ayırma.. rahmetinle, kereminle bizi naîm cennetlerine al.. affınla, yumuşaklığınla  muamelede bulun; bulun ki dokunamasın bize o elim azab, ey Kerîm Allahım! Ya Ekreme’l-ekremîn! Bizim bir faydayı çekecek ya da bir zararı uzaklaştıracak güç ve kuvvetimiz yoktur. Hiçbir şeye sahip olmayan bir kısım fakirler, hiçbir şeye güç yetiremeyen bir kısım zayıflarız. Hayır bütünüyle Sen’in elindedir ve her iş sonuçta  Sana dönecektir. Allah’ım! Bizi emir buyurduğun hususları gerçekleştirmeye muvaffak kıl.. mükellef tuttuğun vazifelerimizi yerine getirebilmemiz için yardımcı ol.. Sonsuz rahmetinle bizi başka her şeyden uzak tut..
Allah’ım, merhameti sonsuz Allah’ım! Bizim akıl ve idrak ufkumuzun kuşatamadığı ya da istemeyi bile bilemediğimiz, hayır olarak kullarından herhangi birisine vaad ya da ihsan ettiğin ne kadar güzellik varsa onların hepsini rahmetinden biz de diliyoruz. AMİN..
Allah’ım! Zayıflığımı, çaresizliğimi, insanlar arasındaki önemsizliğimi, değersizliğimi Sana şikâyet ediyorum. Allah’ım,  Sen Erhamürrâhimînsin; bütün çaresizlerin Rabbi de, bu çaresiz kulunun Rabbi de Sen’sin; beni, kötülük yapacak, düşmanlıkta bulunacak kimselerin insafsızlığına terk etmezsin. Ah, keşke bu aciz kuluna karşı gazabın olmadığını bir bilebilseydim; o zaman başka hiçbir şeyi önemsemezdim. Affına layık değilim, ama onu da dört gözle beklerim. Gazabının gelip beni bulmasından, hiddetine maruz kalmaktan, bütün karanlıkları ışığa kavuşturan , dünya ve ahiret umutlarıma kavuşmama  vesile olan nuruna sığınıyorum. Benim halimi ıslah edecek güç ve kuvvet de yalnız Sen’dedir; Sana sonsuz hamd ediyor ve hoşnutluğunu diliyorum.
Ey emellerimi lütf u keremine ve ihsanlarının güzelliğine bağladığım. Gizli-açık her hâlimi gören ve sonumun  nasıl olacağını bilen Yüce Rabbim! İnişli-çıkışlı hallerimi ve dilimin durumuma tercüman olamayışını da yine Sana şikâyet ediyorum. Yegane sahibim Sen, yaptığım her işi neticeye erdirecek olan Rabbim de Sen’sin. Hiçbir halim Sana gizli kalmaz. Üzüntülerimi, kederlerimi görür, işitir ve bilirsin. Rabbim! Ömrüm geçip gidiyor,  Bir mükâfata mı kavuşacağım  yoksa bir cezaya mı maruz kalacağım, onu da kestiremiyorum, ey dönüşümün Kendisine olacağı, içimden geçenleri de, dışıma aksedenleri de, arzularımı da, sonumun nasıl olacağını da bilen Rabbim! Aciz ve zayıf düştüm.. çaresiz kaldım.. durumum iyice zora girdi.. halim kötüleştikçe kötüleşti.. hayallerimin gerçekleşme ihtimali iyice düştü.. hasretim büyüdükçe büyüdü.. ahlarım semalara ulaştı.. gözyaşlarım sel olup aktı... Allah’ım, Huzuruna gelebilmek için en büyük vesilem de yine Sen’sin, Sen’in rahmetindir; açığımı ve gizlimi bilen sadece Sen olduğun için acılarımı, ıstıraplarımı Sana arz ediyor, başımda dönüp duran felaketleri uzaklaştırmanı diliyorum.
Ulu Allah’ım, Sen’in kapın talebi olanlara her zaman açıktır ve Sen’in fazlın muhtaç olanlara mutlaka ulaşır. Halimizi arz edilebilecek ve bir talepte bulunulabilecek en son merci yalnız Sen’sin. Ey duyan, gören, olup biten her şeye vakıf olan; arzın ve semanın, esmâ-i hüsnanın sahibi; isimleri kainatın devam ve bekasının vesilesi Yüce Rabbim! Sen’den, akan gözyaşıma, bitkin ve halsiz düşen bedenime, dermansız halime, sönüp gitmeye yüz tutmuş gençliğime merhamet etmeni diliyorum. AMİN AMİN
Ey Rabbim; Sözlerin en güzeli hiç şüphesiz sana aittir, Bizim söylediklerimiz, söyleyeceklerimiz, söyleyemediklerimiz, söylemek istediklerimiz, İçimizde sakladıklarımız, suskun bıraktıklarımız, terk ettiklerimiz, unuttuklarımız, fısıldadıklarımız, Hepsi, hepsi, sözlerin hepsi ancak sana yöneldiği için güzeldir. Şüphesiz duayı dilimize veren sensin, Dilimizi duaya çeviren sensin, Sözlerin en güzeli sana aittir, Ve sözlerin en güzeli sana hitap etmekledir.
Ey Rabbim; Bana bahşettiğin tüm nimetlerin için, Beni hayat denen bu sonsuz lezzet pınarının başına oturttuğun için, Bildiğin tüm ayıplarımı örttüğün için, gördüğün tüm kusurlarımı bağışladığın için, En sevgilini bana elçi gönderdiğin için, Ey sevgili beni aşkına muhatap ettiğin için, Sonsuz hamd sana, sonsuz minnettarlık sana, sonsuz minnet sana, Sonsuz şükür sana, sonsuz teşekkür sanadır.
Ey Rabbim; Tut ellerimden sonsuz kudret elinle, Beni hiçliğe düşmekten kurtar, unutulmuşluktan uzak eyle beni, varlığına komşu eyle beni, Ben acizim dayanağım sensin, Fakirim ben,  sığınağım sensin, Dilsizim sözüm sensin, Körüm ben,  gören sensin, Sağırım ki,  sen işitensin..
Ey Rabbim; Sözlerin en güzeli sana aittir. Ve sözlerin en güzeli sana hitab etmekledir, Bu kırık dökük sözlerimi, bu perişan hitabımı sen kabul eyle, sen güzelleştir,
Ey Rabbim; ben Yoktum sen var ettin, Unutulmuştum ki sen sevdin, Sevdiğin için var ettin, Bir sen sevdiğin için var edildim, Bir sen beni andığın için ihya edildim.. Öyleyse Ey Rabbim varlığımı aşkına armağan eyle, Yak beni aşkının ateşinde , Al beni bu rüyadan, al beni bu dünyadan, Bu kırılgan varlığımı ebedi baharına toprak eyle..
 Ey Rabbim ; Bütün sözler sana söylemekle güzeldir, Kırık dökükte olsa kabul eyle sözlerimi, Yıkık dökükte olsa duy yakarışlarımı,  Kabul eyle beni, kabul eyle sözlerimi, Suskunluğumu dilsizliğimi en güzel dua eyle, Dua eyle dilsizliğimi, dua eyle suskunluğumu, en güzel dua eyle, Ki sözlerin en güzeli sana hitap etmekledir, Dua eyle sözlerimi, güzel eyle, güzel eyle...AMİN
                Allah’ım bizleri, tüm azalarını kontrol eden ve kainatın en ince detayları hakkında  bilgi sahibi yaptığın kimselerden kıl!  o kimseler ki, otururken, kalkarken daima seni düşünüp mahcubiyetlerinden başlarını eğdiler, alınlarını secdeye koydular, senin kapına tevazuuyla yüzlerini sürdüler de ,sen rahmetinle onlara istediklerini bahşettin! allahümme salli ala muhammedin ve ala ali muhammedin ve sellim .
Allah’ım bizi, uzun sohbet ve devamlı hizmetle, haramdan kaçınmakla, sürekli tefekkür ile, ibadete  ısınmakla, , affedilme  zevkine ermekle, sadıkların sadakatiyle, gerçek tevekkülle, temiz bir aşk ve ahde vefa ile, sana kavuşmakla, emele ermekle, Salih bir amelle  huzuruna varmakla doyur! Allahlım,  beşerin hayırlısı muhammed sallellahu aleyhi ve selleme salat ve selam eyle.
Allah’ım, bize takva giysisini giydir! bid'atler ve elem verici dalaletten bizleri kurtar. sana gerçekten özürlerimizi sunuyor, hatalarımızdan istigfarda bulunuyoruz. bize, senden istememizi  emrettin, kalplerimiz sana yöneldi, gözlerimiz ilahi lütfuna çevrildi. Allah'ım! Bizlere lütfet de  sırlarımız açıklanmasın, yolumuz, bahtiyar kıldığın sadıklık şerefine erdirdiğin kimselerin yolu olsun!.. Allah’ım' beşerin hayırlısı muhammed sallellahu aleyhi ve selleme salat ve selam eyle.
Allah’ım bizi kendine yaklaştıracak işlere muvaffak kıl! bizi senden uzaklaştıracak hususlardan da ırak kıl! Bizi sadece kendine muhtaç et! bizi kendinden başkasına muhtaç etme! kereminle amellerimizi doğrult! iradenle bizleri sana tevekkül eden kulların zümresine erdir! yardımını ihsan et de daima senden yardım isteyenlerden olalım .
 Allah'ım! Ehlüllah'ın şerefine, saygı değer kimselerin hürmetine, hakkında (elem neşrah leke sadrake) buyurduğun çok şerefli peygamberin hürmetine, göğsümüzü hidayet ve imanla aç! tıpkı onun (sav)  göğsünü açtığın gibi. İşimizi onun işini kolaylaştırdığın gibi kolaylaştır! bizi sana götüren itaat yolunu kolaylaştır! Bizi gafletimizden dolayı sorumlu tutma, günlerimizi sana yaklaştıracak işlerle değerlendirmeye  bizleri muvaffak kıl. AMİN..
Rahmân ve Rahîym olan Allah 'ın adıyla.  O kâinatın tamamına bizzat hükmettiği gibi, küçük büyük her bir varlığa da bizzat hükmeden ve kâinattaki geniş icraatına hiç kimse müdahale edemeyen Ferd'dir.  O, varlıklara hayat verip canlandıran, Kendi hayatı ise zâtî, ezelî ve ebedî olan Hayy'dır. O, varlığıyla bütün varlıkları düzenli bir şekilde ayakta tutan; fakat Kendi varlığı hiçbir varlığa bağlı olmayan Gayyûm'dur. O, haklıyı haksızdan ayıran, her şeyi hikmetle, bir gâye için ve faydalı  bir şekilde yaratan Hakem'dir. O, kâinatı ince hesaplarla yaratan, her varlığı yaşadığı şartlara uygun olarak donatıp bütün ihtiyaçlarını adaletle veren ve başkalarının hukukuna tecavüz eden varlıkları cezalandırıp iyilik yapanları da mükâfatlandıran  Adl'dir.  Yâ Rabbî! Bizim hâlimize bakarak muamele etme. Kendi ikram ve ihsanına göre bize muamele eyle.
Yâ Rabbî! Kerem ve lütfunla hidâyet ettiğin kalbi tekrar dalâlete sapıklığa meylettirme. Belâları bizden uzak eyle, çevir ve değiştir. Ey affı çok olan günahları örten Rabbim!  O günahlar dolayısı ile bizden intikam alma. Bize azâb etme.Ey fukara yüreğimin Rahmeti sonsuz Sevgilisi! beni sana sürünerek değil koşarak getir. Uzattım ellerimi bırakma beni. toprağımda Nurun ol , cennetimde gülüm ol! Elim sen ol Allah'ım! Kolum kanadım, dilim damağım tek güvenim, dayanağım, sahibim Sen ol. Ayım ,güneşim ,Gözyaşım ,tebessümüm Sen ol.. Geldim işte kapına Aşkının fukarasıyım. Aşkım sen Ol Allah'ım... 
Allah'ım lisanlarımızı salıver de zikrine koyulsunlar.. Kalplerimizi senden başkasından uzak kıl! ruhlarımızı yakınlık meltemleriyle serinlet ,içimizi muhabbetinle doldur! vicdanlarımızı kullarına iyilik yapmak hissiyle doldur.. Kendimizi seni bilmek şerefine erdir. Bizleri, sevinci de, kederi de kabullenenlerden kıl! Afiyetin değerini bilip şükreden, vekili olman için senin kefaletine razı olanlardan kıl, bizi azametine karşı saygılı olmaya muvaffak kıl, ilahi cemalini görme zevkine erdir.
Ey celal ve ikram sahibi, sen yücesin, sen azamet sahibisin! Allah'ım bizleri devamlı ibadetinle meşgul olan, yüceliğin karşısında her şeyden feragat eden, , salihler zümresinden kıl ki, senin yolunu kötüleyenin kınamasından korkmayalım, sana borçlu olmayalım Allah’ım.  beşerin hayırlısı muhammed sallellahu aleyhi ve selleme salat ve selam eyle.AMİN…
Yarabbi, sen hiç bir şekilde hiçbir noksanı olmayan, kâinatta görünen bütün kusurlar asla Kendinde bulunmayan, sapıtmışların söyledikleri batıl düşüncelerden sonsuz derece yüce olan, kâinatı daima temiz tutarak güzelleştiren ve her bir varlığın  tesbihleriyle  kudsî isimlerini her tarafta ilân ettiği Kuddûs'tür.  Ey kudreti sonsuz, merhameti nihayetsiz, bütün âlemlerin yegâne sahibi, Yüceler Yücesi Rabb'imiz!  Efendiler Efendisi'ne O'nun güvenilir ehl-i beytine, seçkinlerden seçkin ashabına, salât ü selam ederek, bunları Senden dileniyoruz Rabb'imiz!  Ey Yücelerden Yüce Rabb'im! Bütün mal ve mülk  sahipleri kapılarını kilitlerler. Sen'in yüce dergâhının kapısı ise asla kapanmaz ve dilekte bulunanlara her zaman açıktır. Ya Rabbî Ya İlahî! Yıldızlar gayb âlemine gözler de uykuya dalar, Sen ise ey Rabbim Hayy'sın Kayyûm'sun; uykudan uyuklamadan sonsuz defa münezzeh ve uzaksın.
Ya Rab! Gece, karanlığıyla varlıkların üzerini örtünce döşekler de serili verilir  ve sevenler sevdikleriyle baş başa kalırlar. Sen Sen'in yolunda Sana ulaşma istikametinde gayret içinde bulunanların biricik sevgilisisin! Ya İlâhî! Ulu dergâhına sığınan bu kimsesiz kulunu kapından kovacak olursan, ben gidip hangi kapıya iltica edebilirim ki!  İlâhî! Yakınlığından mahrum edersen beni o zaman ben kimin yakınlığını umabilirim ki!  İlâhî! Şayet Sen bana azap etmeyi murad buyurursan, ben biliyorum ki cezalandırılmaya fazlasıyla layığım! Fakat affınla sarıp sarmalarsan o da Sen'in lütfun ve keremindir.
Ya Seyyidî ya İlâhî! Marifet erbabı kulların Sen'i bulduklarında Sen'den başka ne varsa hepsinden yüz çevirmişlerdir. Salih kulların Sen'in lütfunla kurtuluşa ermişlerdir.  Günahı pek çok günahkârlar da "Tevbe ya Rabbi!" deyip yine Senin kapına yönelmişlerdir. Ey affı güzel Rabb'im! Ne olur affının serinliğini benim ruhuma da duyur ve beni onlarla doyur! Her ne kadar ben bunlara lâyık olmasam bile, haddi aşanların günahlarını bağışlamak senin şanına yakışır.
Âlemlerin Rabbi Allah'a sonsuz hamd ü senâ.  O'nun en büyük elçisi olan Hazreti Muhammed (aleyhissalâtü vesselâm)'a diğer enbiya ve gönderilen  efendilerimize,  büyük meleklere , yer ve gök ehlinden salih kullara da Cenab-ı Allahın  ilmi ve mahlukatı  adedince salât ü selam olsun.AMİN..
Ey Merhametlilerin en Merhametlisi!  Ey Tövbeleri kabul eden ve Dualara icabet eden Rabbimiz! Sana yöneldik. Efendimizi şefaatçi yapıyor ellerimizi O'nun mübarek ellerinin altında tutuyor ve istediklerimizi böylece istiyoruz. Ey Rabbimiz! Ettiklerimize binlerce tövbeler olsun. Günahımız çoktur ama Senin rahmetinde her şeyden fazladır,  her şeyi kuşatmıştır. Rahmetin gazabını geçmiştir. Bize rahmetinle muamele eyle.
Ey Rabbimiz! Bazı yüzlerin ağarıp, bazı yüzlerin kararacağı günde; bizi yüzleri ak, gönülleri pak olan sevgili resulünün bayrağı altında toplanan, mesut insanlar zümresine kat. O'nun yanında cennete girmeyi,  mübarek Cemalini görmeyi,  Senin dostlarınla komşu olmayı ve en büyük makam olan rızana ulaşmayı nasip eyle . Ey Rabbimiz! Mülkün sahibi sensin. Dilediğine mülkü verir, dilediğinden alırsın. Dilediğini aziz, dilediğini zelil edersin. Bütün hayırlar iyilikler senin elindedir. Sen her şeye Kadirsin, Sen Lütfedensin, bize dünyada ve ahirette iyilikler ver.
Ey Rabbimiz! Bizim ve çocuklarımızın kalplerine İslam nurunu Kuran hidayetini lütfeyle. Bütün soyumuzu İslam’a ve Kur’ana bağlı insanlar eyle. Hepimizi Müslüman olarak yaşat. Bizi dünya ve ahiret mutluluğuna kavuştur . Ey Rabbimiz! Habibin Muhammed Mustafa(sav) yüzü suyu hürmetine; Müslümanların kalplerindeki her türlü ayrılık tohumlarını gider. Bizi  birbirine dost ve birbiri için yaşayan insanlardan eyle .
Ey Rabbimiz! Sen Selamsın selamette ancak sendedir. Efendimiz Muhammed Mustafa’ya(s.a.s) rahmet et. Öyle bir rahmet et ki; o rahmetinle; bizi bütün korku ve belalardan kurtar. Bütün ihtiyaçlarımızı gider, günahlarımızı temizle, bizi katındaki en yüce derecelere çıkar. O rahmetin hürmetine hayatta iken de, öldükten sonra da düşünülebilecek bütün hayırların en yücesine ulaştır. Ey Rabbimiz! Bizi ,  saadat-ı kiramı,  ana-babamızı, Kuran ve iman hizmetinde çalışan tüm Müslümanları,  ailelerimizi ,çocuklarımızı, akrabalarımızı, ecdadımızı mümin dostlarımızı, iyi kullarınla birlikte cennetine koy. Ey Rabbimiz! Nesillerimize lütfeyle, onların imdadına koşmayı bize nasip eyle. Kalbi gönlü kırıkların ihtiyaç sahiplerinin imdadına koşmayı bizlere nasip eyle. Bizleri birbirimize sevdir ve insanca yaşamayı nasip eyle. Kalplerimizi, ayaklarımızı kaydırma. AMİN…
Ey Rabbimiz!  Senden, sana dua ile yalvaran, Sana karşı saygı ile dopdolu olan ve Senin yoluna yönelen kalpler istiyoruz. Nefislerimize takva nasip eyle ve onları temizle. Ey Rabbimiz! Hatalarımızı kar ve dolu suyu ile yıka. Kalplerimizi günahlardan beyaz elbisenin kirden temizlendiği gibi temizle ve bizimle günahlarımızın arasını doğu ile batının arasını ayırdığın gibi ayır.
 Ey Rabbimiz! Senden dünya ve ahirette afiyet ve bizden şerri uzaklaştırmanı dileriz. Alem-i İslam’ı ve bütün insanlığı dünyevi  ve semavi afetlerden koru.
Ey Rabbimiz! Senden rahmetini çekecek  şeyleri,  gerçekleşmesi muhakkak olan mağfiretini,  her türlü günahtan korunmayı, her türlü iyiliği kazanmayı,  cennet ve Cemal'inle şereflenmeği ve cehennemden kurtuluşu dileriz. Ey Rabbimiz ! Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz günahlarımızı mağfiret et. Nefislerimizin kötülüklerinden sana sığınıyoruz. Ey Rabbimiz! Bizi yücelt, eksiğimizi,  gediğimizi gider. Bize rızık ihsan et , bizi salih amellere, güzel ahlaka ilet. Zira bunların salih olanına ancak sen ulaştırır, kötülerinden de ancak sen uzaklaştırırsın.
Ey Rabbimiz! Ciddiyetimizi, şakamızı, zulmümüzü ve haksızlıklarımızı, hatalarımızı mağfiret buyur. İtiraf ediyoruz ki, bu kusurların hepsi bizde vardır. İhsan ettiğin nimetlerin bereketinden bizi mahrum etme, mahrum ettiklerinle de imtihan etme.
Ey Rabbimiz! Her işimizde esas olması itibariyle dinimizi ıslah et. İçinde geçimimiz olan dünyayı ıslah buyur. Döneceğimiz yer olan ahiretimizi ıslah et. Hayatı, her türlü hayırları artırmamıza vesile kıl. Ölümü de her türlü şerlerden kurtulup, rahat etmemize vesile yap.
Ey Rabbimiz!  Bizi Seni çok zikreden, Senden çok korkan ,Sana çok şükreden, Sana çok itaat eden ,Sana karşı içi saygı ve huşu ile dopdolu olan, dua ile yalvaran ve durmadan Sana yönelen insanlar eyle. Ey Rabbimiz! Sana güzelce ibadet etmeyi istiyor,  Senden doğru yolda azim ve sadık diller, selim kalpler dileniyoruz. Dillerimizdeki düğümleri çöz, onları güçlendir ve istikamet ver. İçimizdeki kinleri nefretleri ve hasetleri sök al. AMİN..
Ey Rabbimiz! Senden hayırlı işler yapmayı, kötülükleri terk etmeyi, fakirleri sevmeyi, bizi bağışlamanı, bize merhamet etmeni ve insanların fitnesini murat buyurduğunda fitnelere düşmeden bizi vefat ettirmeni dileriz.
 Ey Rabbimiz! Senden; Senin sevmeni Senin sevdiklerinin sevgisini ve bizi Senin sevgine ulaştıracak amellerin sevgisini dileriz. Senden tertemiz bir hayat, dosdoğru bir ölüm, rezil etmeyen ve ayıpların sayılıp dökülmediği bir dönüş istiyoruz.
 Ey Rabbimiz! Senden hidayet takva afiyet ve zenginlik istiyoruz. Bize talihsiz ve nankör olmayan, şirkten arınmış, tertemiz kalpler lütfeyle. Ey Rabbimiz! Bize korkudan öyle bir pay ayır ki; bu sana karşı işlenecek günahlarla bizim aramızda bir engel olsun. İtaatinden öyle bir nasip ver ki; o bizi cennetine ulaştırsın. Yakininden öyle bir hisse lütfet ki; dünyevi musibetlere tahammül kolaylaşsın. Ey Rabbimiz! Sağ olduğumuz müddetçe; kulaklarımızdan, gözlerimizden, kuvvetimizden hayırla istifade etmemizi nasip et. Aynı şeyi bizden sonra gelecek olan neslimize de nasip et.
 Ey Rabbimiz! İntikamımızı bize zulmedenlerden al merhametsizleri bize musallat etme. Bize dini musibet verme. Dünyayı, ne asıl gayemiz kıl ne de ilmimizin son hedefi. Ey Rabbimiz! İslam düşmanlarını, Senin düşmanlarını ve Kur’an düşmanlarını kör sağır ve dilsiz eyle. Ey Rabbimiz! Bize hile yapanları ve yapmayı düşünenleri, düşmanlık yapanları ve yapacak olanları, aldatanları ve aldatarak hile yapacak olanları Sana havale ediyoruz. Ey Rabbimiz! Bütün günahlarımızı küçüğünü-büyüğünü, evvelini-ahirini, açığını-gizlisini bağışla. Bize merhamet et kırığımızı-döküğümüzü sar ve bizi yücelt. Ey Rabbimiz! Kusurlarımızı affet bizi kendine kul kabul et emanetini kabz-etme anına kadar bizi emanetinde emin kıl.  Bizleri cennet ve Cemalinle şereflendir. Ey Rabbimiz! Biz Muhammed ümmetinin dağınıklığını gider, bize birlik ve dirlik ver. Kalplerimizi birbirine ısındır, bizleri birbirimize sevdir, bizden bütün şerleri ve zararları uzaklaştır. Ey Rabbimiz! Bizi idare edenleri hidayet eyle, vatanımız ve insanlarımız için yapmak istedikleri iyi şeylerde yardımcı ol.  Ey Rabbimiz! Ömrümüzün en hayırlı anını son anımız , amelimizin en hayırlısını son amelimiz ve günlerimizin en hayırlısını ise sana kavuştuğumuz gün kıl. Ey Rabbimiz! Bizi Senin rızana ulaştıracak amellere muvaffak kıl. AMİN…
Ey Rabbimiz! Tembellikten, fakirlikten, zilletten, miskinlikten, borçtan, ihtiyarlayıp,  elden-ayaktan düşmekten, günahtan,  zenginliğin şerrinden,  hayatın ve ölümün fitnesinden, kabir azabından, ateşin fitnesinden sana sığınırız. Ey Rabbimiz! Gafletten,  küfürden, günahtan,  başkaları duysun ve görsün diye bir şey yapmaktan sana sığınırız. Ey Rabbimiz! Fayda vermeyen ilimden,  ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten ve icabet edilmeyen duadan sana sığınırız. Ey Rabbimiz! İşlediğimiz ve işlemediğimiz amellerin şerrinden bildiğimiz ve bilmediğimiz şeylerin şerrinden sana sığınırız. Ey Rabbimiz! Enkaz altında kalmaktan, yukarıdan düşmekten, boğulmaktan, yanmaktan,  trafik kazalarından her türlü kaza ve belalardan, yılan, akrep gibi şeylerle sokulmuş olarak ölmekten ve ölüm anında şeytanın çarpmasından sana sığınırız.
Ey Rabbimiz! Üzüntüden, tasadan, cimrilikten, açlıktan, hıyanetten sana sığınırız. Bize kendimizi bulmayı ilham et, bizi nefislerimizin şerlerinden koru. Ey Rabbimiz! Güç yetiremeyeceğimiz şeylerle bizi yükümlü tutma,  bizi affet,  lütfunla kusurlarımızı bağışla,  bize merhamet et. Bizim yardımcımız sensin,  kafir topluluklara karşı bize yardım et. Ey Rabbimiz! Bizi dini ve dünyevi fitnelerden ve ahir zaman fitnesinden,  Deccal’ın  fitnesinin şerrinden,  dinsizlerin tecavüzünden,  münafıkların şerrinden,  fasıkların fitnesinden koru. Ey Rabbimiz! Bizi dalaletten, bid’atlardan,  belalardan kötülüğe sevk eden nefsin şerrinden koru. Bizi bir an olsun nefsimizle baş başa bırakma. Ey Rabbimiz! Bizi kabir azabından,  kıyamet günü azabından,  cehennem azabından ve kahrının azabından koru. Ey Rabbimiz! Bizi gösterişten, başkaları duysun ve görsün diye ibadet etmekten, ameline güvenmekten ve övünmekten koru. Ey Rabbimiz! Bizi ana-babamızı , eşlerimizi, çocuklarımızı, mümin dostlarımızı, akrabalarımızı, ecdadımızı ve ahirete intikal eden bütün mümin ve Müslümanları cehennem azabından koru. Affına sığınıyoruz. Ey Rabbimiz! Nefislerimize zulmettik sana isyan ettik eğer bizi bağışlamaz bize acımazsan dünyada da ahirette de kaybedenlerden oluruz. Bizi hüsrana uğrayanlardan eyleme. Şeytanın kalbimize girip saptırmasına fırsat verme. Ey Rabbimiz! Bizi İslam’dan ve Kur’an’dan ayırma. Bizi daima sırat-ı müstakimde tut. İslâm nurunu söndürmek isteyenlere fırsat verme. Bizim yüzümüzden insanları helak etme. Sallalahu ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve ashabihi ecmain. Velhamdulillahi Rabbil alemin AMİN
Allah'ım senin hoşnut olacağın hususlarda bizleri de hoşnut et, başımıza gelecek kazalar hakkında bize lütufkâr davran! Semadan inecek rahmetle bizi bereketlendir, bizi muhabbetinle erit! Allah'ım senin uğrunda hedef ve maksatlarımızı doğrult! Senden başkasına muhtaç etme, ardımızda ve önümüzde şer namına ne varsa tümünü gider!
Ey gönüllerde anılan ulu Allah! efendiler efendisi, kıymetli habibin, saygı değer peygamberin Muhammed ve onun al ve ashabına salat ve, selam eyle .
Allah'ım senden başka ilah yoktur, birsin,  ortağın da  yoktur! muhammed de senin kulun ve resülündür..  Allahümme salli ala muhammedin ve ala ali muhammedin ve sellim
Allah'ım, mahlukatta hamdin yayılmış,  kudretin cömertlikle açılmış.. hükmünde kimse seninle zıtlaşamaz! Saltanatında, hakimiyetinde ve emrinde kimse seninle çekişemez! Her şeyin malikisin! mülkü dilediğine verirsin...
Allah'ım, peygamberin muhammed (s.a.v) in hürmeti için senden istiyorum, sana yöneliyorum!
Allah'ım, en güzel isimlerin hürmetine, ism-i azam hürmetine senden, muhammed'e (s.a.v) onun temiz, pak, pırıl pırıl aile ve  ashabına, bütün diğer peygamberlere, velilere, Salihlere rahmet etmeni diliyorum! hamd, alemlerin rabbi Allah’a mahsustur!....
Allahümme salli ala muhammedin ve ala ali muhammedin ve sellim amin Allah’ım'' beşerin hayırlısı muhammed sallellahu aleyhi ve selleme salat ve selam eyle amin




Ya Rabbi! Bizim halimize bakarak muamele etme. Kendi ikram ve ihsanında göre bize muamele eyle. Ya Rabbi! Kerem ve lütfunla hidayet ettiğin kalbi tekrar delalete,  sapkınlığa meylettirme. Belaları bizden uzaklaştır , cevir ve değiştir. Ey affı çok olan, günahları örten Rabbim! Günahlarımız dolayısıyla bizden intikam alma. Bize azap etme. Ya Rabbi! Biz nefisle şeytana köpek gibi tabi olduysak da, sen azap aslanını bize saldırtma.
Ey Hayy , ebedi diri olan Rabbim! Talep ve dua üzerine nasıl olur da kerem etmezsin? Sen kerem sahibisin. Ey mahlukatın, yaratılmışların ,  canlıların ihtiyacını gideren Rabbim! Sen varken hiçbir kimseyi hatırlamak ve ondan bir şey ummak layık değildir.  Ey ihsanı çok olan Rabbim! Cefa içinde geçip  giden ömre merhamet et.
 Ey affetmeyi seven Rabbim! Bizi affeyle. İsyan derdimize çare lütfeyle. Ey yardım isteyenlerin yardımcısı !  Bizi hidayete çıkar. Ya Rabbi! Dua ve yakarışlarımızda sana layık olmayan sözleri bilmeyerek söyleyip hatalarda bulunmuşsak, o kelimeleri sen ıslah et ve duamızı kabul buyur. Çünkü sözlerin hâkimi ve sultanı ancak sensin. Ey alemlerin yaratıcısı! Kasvetli, kararmış ,  katılaşmış adeta tas gibi olmuş kalbimizi mum gibi yumuşat . Feryadımızı, ah u vahımızı hoş eyle ki; rahmetini çeksin. Bizi köle gibi kullanan bu geçimsiz nefisten bizi satın al. O nefis bıçağı,  kemiğe dayandı, zulmü canımıza yetti. Ya Rabbi! Sana ne  arz edeyim? Çünkü sen gizli,  açık her şeyi bilensin.
Ya Rabbi! Bana ne senin zikrini unutturacak, sana şevkimi söndürecek, sana ibadetimi zorlaştıracak bir hastalık; ne de beni azdıracak, şer ve kötülüğümü artıracak bir sıhhat ver. Ey Merhamet edenlerin merhametlisi! Merhametinle bu duamı kabul et.
Allah'ım kalbimi nurlandır, kulağımı nurlandır, gözümü nurlandır, saçımı nurlandır, derimi nurlandır, etimi nurlandır, kanımı nurlandır, önümü nurlandır, ardımı nurlandır, altımı nurlandır, üstümü nurlandır, sağımı nurlandır, solumu nurlandır, Allah’ım! nurumu artır, bana nur ver. Ey nurun nuru ey merhametlilerin merhametlisi Allah’ım merhametinle beni nur et.AMİN…
Allah’ım, Hz. Muhammed ve âline salat eyle. Allah'ım! Din ve azmimde sürekliliği,  iyi işlere azmetmeyi senden isterim.  Nimetine şükrü ve sana güzel ibadet edebilmeyi senden isterim. Her şeyden salim ve huşu sahibi kalbi, nimetine şükür ile güzel ibadet ve makbul amellerde bulunmamı senden isterim. Bildiğin bütün iyilikleri senden ister ve bildiğin bütün kötülüklerden sana sığınırım. Bildiğin bütün günahlarımdan sana tövbe ederim. Sen bilirsin ben bilemem. Bütün gizli şeyleri en iyi bilen sensin.
 Allah'ım! Geçmiş-gelecek, gizli-açık ve senin bildiğin bütün kusurlarımı mağfiret et. İlk ve son, her şeye gücü yeten ve her gizliyi bilen sensin. Allah'ım! Kamil imanı, tükenmeyen nimetleri, Cennetinde Resul-i Ekrem Muhammed aleyhisselama arkadaşlığı senden isterim.
Bir adı da "el-Vedûd" olan, sevginin, aşkın kaynağı, seven ve sevdiren Rabbimiz! Bütün isimlerinle Seni anıyor ve Sana sığınıyoruz. Ey bütün sessiz yalvarışların sahibi! Sıkıntılarımıza karşı hazırlığımız, musibetimiz anında ümidimiz, yalnızlığımız anında arkadaşımız, gurbetliğimizde dostumuz, nimetimiz anında sahibimiz, kederimiz anında ferahlatıcımız, ihtiyacımız anında yardımımıza koşan, zor durumumuzda sığınağımız, korkumuz anında yardımcımız, şaşkınlığımız anında yol göstericimiz! Ey kalpleri nurlandıran, süsleyen, kalplerin sevgilisi Rabbimiz! Bizim her şeyimiz Sensin.
Bize, bizi arındıran, Senin muhabbetine döndüren, Sana sevgili olmamızı sağlayan bir tövbe nasip et. Senin rızana aykırı tüm şeylerden, Senin muhabbetini ortadan kaldıran gözümüzün bakışından, gönlümüzün hatırasından, dilimizin anlatışından ve organlarımızın davranışlarından dolayı Senden af ve mağfiret diliyoruz.
Rabbimiz! Yuvalarımıza Saadet Ver, Ömrümüze Bereket Ver, Kazancımızı Helalinden Eyle! Rızana Uygun Şekilde Yaşamayı Nasip Eyle.
Allah'ım, Sana teslim oldum, Sana iman ettim, Sana tevekkül ettim, Sana döndüm, Senin için dava ettim ve Sana başvurdum. Önceden yaptıklarımı ve sonraya bıraktıklarımı, açık yaptıklarımı ve gizli yaptıklarımı bağışla. İleriye götüren ve geriye bırakan Sensin. Senden başka İlah yoktur. AMİN…
Allah’ım! Ey Cebrail, Mikail ve İsrafil'in Rabbi ! Göklerin ve yerin yaratanı, Hazırı ve gizliyi bilen Allah’ım! Kullarına ihtilaf ettikleri şeylerde, Onların aralarında ancak Sen hükmedersin. Beni hidayet eyle! Çünkü dilediğini doğru yola ancak Sen hidayet edersin! Gönlüme genişlik ver, Rabbim. İşimi kolaylaştır. Dilimden tutukluğu çöz.
 Allah'ım! Sırlar semâsının güneşi, nurların mazharı, Celâl dairesinin merkezi, Cemâl feleğinin kutbu olan, Muhammed'in (a.s.m.) güzel zâtına salât eyle.
 Allah'ım! Onun, Senin katındaki sırrı ve onun Sana olan manevi yakınlığı hürmetine, korkumu emniyete çevir, hatalarımı sil, hüzün ve hırsımı gider, benim destekçim ol; beni benden alıp Kendine götür, yaklaştır; benliğimden geçmeyi bana nasip et, beni nefsime yakın ve hislerimle perdelenmiş kılma; bana her gizli sırrı aç. Yâ Hayyü, yâ Kayyûm! Yâ Hayyü, yâ Kayyûm! Yâ Hayyü, yâ Kayyûm! Bana merhamet et, aileme merhamet et,  arkadaşlarıma merhamet et.
Ey Rabbimiz! Sağırlıktan, dilsizlikten, delilikten, kanserden, körlükten ve her türlü kötü hastalıklardan, nimetinin yok olmasından, afiyetinin değişmesinden, azabının ansızın gelip çatmasından sana sığınırız.
Allah’ım ilmin ile bilgisizliğimi yok et. Nurun ile karanlığımı uzaklaştır. Genişliğinin kusursuzluğu ile benden sıkıntı ve daralmayı kaldır… Beni terk etmen, bana azap olarak yeter. Beni hiçbir şekilde senden ayırma.
Ya Rabbi! Kalbimizi senden başka şeye yönelmekten ve senden başkasıyla meşgul olmaktan temizle. Bizi bizden al, bizim yerimize bizi kendinle doldur. Bizi başkalarına ve şeytana oyuncak yapma. Bize nur bahşet. Dualarımızı çabucak, kendi istediğin şekilde kabul buyur. Sen işitensin. Sen bize yakınsın. Sen dualara icabet edensin
Allah'ım! Bizi saadet ehlinden eyle! Bizleri iyi kullarının zümresi arasında haşr eyle. Bizleri, seçilmiş olan Senin Peygamberinin şefaatiyle, bahtiyar kullarınla , saadat-ı kiramla beraber Cennete koy! Senin rahmetine ve onun şanına yakışacak bir tarzda,  peygamber efendimize ve aline salât ve selâm eyle! Âmin,
Allah'ım, ismet perdesini yırtan günahlarımı affet. Allah'ım, belaların inişine sebep olan günahlarımı bağışla. Allah'ım, nimetlerini değiştiren günahlarımı affet. Allah'ım, duaların kabulünü engelleyen günahlarımı affet. Allah'ım, işlediğim bütün günahları ve yaptığım bütün hataları affet. Allah'ım zikrinle sana yaklaşırım ve kendi hürmetine senden şefaat diliyorum. Cömertliğinden beni kendine yaklaştırmanı diliyorum. Allah'ım Bana şükrünü öğretmeni ve zikrini ilham etmeni, senden huzur, tevazu, huşu ve şehadet diliyorum.
Ey Rabbim, canımızı gafletle alma, kâmil imanla al. Şeytanın şerrinden uzak eyle. Karanlık toprağın soğukluğundan haberimiz yok. Işık olarak salih amel nasip eyle. Büyük peygamberlerinin şefaatine, büyük evliyaların himmetine nail eyle.  Sâdâtın üzerimizdeki emeklerini zayi etme. Ey güzel Allah’ım!.. Şu hayatı, dünya imtihanını aşıp Zât’ına kavuşabilmeyi nasip et! Şüphesiz Sen ihsanı bol olan, Sana yöneleni Sensiz bırakmayansın.
Ey Rabbim, Tut elimden sonsuz kudret elinle, Beni hiçliğe düşmekten alıkoy, Unutulmuşluktan uzak eyle beni, Varlığına komşu eyle beni. Ben acizim dayanağım sensin, Fakirim ben sığınağım sensin, Dilsizim sözüm sensin, Körüm ben gören sensin, Sağırım ben, sen işitensin…
Azabından affına, gazabından rızana sığınıyoruz. Ya Rabbi senin korkundan yine sana iltica ediyoruz. Sen yücelerden yücesin. Seni lâyık olduğun şekilde övemiyoruz, seni ne kadar övsek yine övemiyoruz, sana lâyık bir şükürle şükredemiyoruz, ancak biliyoruz ki; sen kendini övdüğün  gibi yücesin.
Ey Rabbimiz! Hatalarımızı kar ve dolu suyu ile yıka. Kalplerimizi günahlardan beyaz elbisenin kirden temizlendiği gibi temizle ve bizimle günahlarımızın arasını doğu ile batının arasını ayırdığın gibi ayır. Allah'ım! bizi cennetinin nimetlerinden rızıklandır. Allah'ım! bir kısım yüzlerin ağarıp bir kısım yüzlerin karardığı gün bizim yüzümüzü nurlandır. Allah'ım! Kıyamet günü hesabımızı kolaylaştır... Allah’ım! Sevgili habibine ve onun kıymettar âl ve ashabına sonsuz salât ve selam eyle! Peygamber Efendimizin (s.av.) şefaatine bizleri nail eyle! AMİN..
Ey gam ve kederi gideren, sıkıntılı kalplere sevinç veren,  günahkârların tövbesini kabul buyuran, dertlilerin derdini gideren Rabbim!  Bizi ferahlandır. Gam ve kederlerimizi gider. Halimizi ıslah eyle. Dualarımızı kabul buyur. Beden ve kalp gözlerimizi nurlandır. İki cihanda da yardımını esirgeme. Sen her şeye kâdirsin ey Rabbim! Allah’ım! Kalbime Senin korkundan öyle bir pay ver ki, nefsim günah işlemeye yöneldiğinde o korku benimle günahın arasına girsin...
Ey bizim Mevla’mız! İlahi ente maksudi ve rızake matlubi kelime-i tayyibesinin sırrına bizleri mazhar eyle. Sevdiğin kullarınla bizleri karşılaştır ve onlarla birlikte eyle. Bizlere doğruyu yanlıştan ayırt edebilecek aklı selim ihsan buyur. Ey kullarını rahmeti ile terbiye eden aziz öğretici olan Mevla’mız! Zaman zaman bize doğru yolu gösteriyormuş gibi  gözüken şeytandan ve onun ilham ettiği nefisten acımana sığınıyoruz,  bizi koru. Sen Allah(cc)’ ı seversen Allah(cc)  seni sevmez mi sözünün esrarına bizleri erdir. Bakışımızı ibret, Sükûtumuzu hikmet, Konuşmamızı sanat ve marifete dönüştür, Ya Rabbi...
Rabbim ; Kötü huydan, Dalalete düşmekten, her çeşit Günahtan, Küfre girmekten, Kabir azabından, dinimize ve dünyamıza zarar verecek işlerden sana sığındık, bunlardan bizleri koru Yâ Rabbî!.  Bize sarsılmaz bir iman, güzel bir ahlâk, şükredici bir kalb, Sabredici beden, Zikredici dil, kaza ve kaderine rıza gösteren Hayırlı ömür, Salih evlât, dünya ve ahirette güzellik ihsan et Ana ve babamızı da mağfiret eyle!
Ey Allah’ım! Ben,  senden hayrın tamamını, hazırını, geleceğini, bildiğimi ve bilmediğimi talep ederim. Şerrin bütününden, hazırından ve geleceğinden, bildiğimden ve bilmediğimden sana sığınırım. Senden cennet ve cennete yaklaştırıcı, söz ve hareketleri isterim. Ateşten, ateşe yaklaştırıcı söz ve hareketlerden de sana sığınırım. Senin kulun ve resulün Muhammed'in senden istediği hayrı senden istiyorum. Kulun ve resulün Muhammed,  her neden sana sığınmışsa ben de aynı şeyin şerrinden sana sığınırım. Senden isteğim, bana herhangi bir işi takdir buyurduğun zaman onun neticesini doğrulukla sona erdirmendir. Ey rahmet edenlerin en fazla rahmet edeni! Bütün bunları rahmetinden talep ederim! AMİN…
Ey güçlükleri kolaylaştıran Allah’ım! Bizim yolumuzu gül bahçesi gibi güzelleştir, varacağımız yerde sen bulun, konak yerimiz sen ol, yürüdüğümüz yol bizi sana götürsün, sadece cennete değil.
Allah’ım! Cennet karşılığında, müminlerin canlarını, mallarını satın aldığın gibi, kereminle, bizim su küpümüzü, testimizi de kabul buyur. Şu beş duygudan meydana gelen, şu beş musluklu beden testisini; içindeki suyu, her çeşit kirlilikten, pislikten sen koru, sen temiz tut..
Ya Rab! Şanını bilenlerin kıymeti için, Gönül ehlinin himmeti için , Muhabbet çeşmesinden içenlerin kerameti için,  Cebrail in emanetteki sıdkı için Azrail in itaatteki hakkı için, Başımızın tacı kur ân için, O kur ân a can-ı dilden iman için, , Bizi kendimizle baş başa bırakma . Sensizlik ateşiyle sinelerimizi yakma. Bizi yanlış pazarlarda dolaştırma. Kapının eşiğinden başlarımızı ayırma.
Seni Hakkıyla Tanıyamadık! Ya Rabbi! Mahcubuz, seni hakkıyla tanıyamadık. Dünyanın fani yüzünde oyalanıp durduk. Kendi gafletimizle boğulduk. Seni hakkıyla bilmenin, tanımanın güzelliğinden mahrum kaldık. Şimdi pişmanız bütün günahlarımızdan, bağışlanmayı diliyoruz, lütfunla bizleri bağışla!.. Ya Rabbi, biz aciziz, sen güçlüsün; bize maddi, manevi güç ver. Biz fakiriz, sen zenginsin, bize dünya ve ahiret zenginliği ver. Biz kusurluyuz, sen ise sonsuz kemal sahibisin, kusurlarımızı günahlarımızı bağışla, bizlere merhamet et. Rızan dışında bilerek bilmeyerek yaptıklarımızdan dolayı bizleri cezalandırma. Sen Gaffar'sın, Sen Settar'sın, Sen bağışlayan sen esirgeyensin, merhametinle bizleri bağışla!...
Allah’ım, bugünün önünü salâh, ortasını felâh, sonunu hayırlı kıl. Bize dünya ve ahiret iyiliği ver, ey merhametlilerin merhametlisi! Allah’ım, yıkıntı altında kalmaktan, boğulmaktan, yanmaktan, ihtiyarlıktan Sana sığınırım. Ölüm sırasında şeytanın beni şaşırtmasından Sana sığınırım. Allah’ım cümle Müslümanların akıbetini hayır eyle son nefesimizde imanlı can vermek nasip et. Ya Rabbi, ömrümüz sınırlı, fani ömrümüzü ebedileştirecek ameller işlememizi, senin razı olacağın bir hayat geçirmemizi nasip eyle. Sevdiklerin hürmetine sevdiklerinden olmak istiyoruz. Başka türlü ruhumuz huzur bulamaz. Razı ol bizden, Ey Yüceler Yücesi Rabbimiz!... AMİN…
Ey rabbim! Yarabbi! beni çok ibadet eden Salihlerden ve şükreden zenginlerden eyle, dini ve dünyevi bütün işlerimi düzene koy, hayırlı nimetlerini sonuna erdir. Ya rabbi! Ömrümün son zamanlarında, ölüm anında kalbimi ve dilimi imanla doldur. Bana son anda; şehadet ederim ki, allah birdir ve yine şehadet ederim ki, Hz. Muhammed ( sallallahu aleyhi ve sellem) o'nun elçisidir. demeyi nasip et Allah’ım, nasip et Allah’ım, nasip et Allah’ım.
Ey Rabbimiz! Bizi gösterişten, başkaları duysun ve görsün diye ibadet etmekten, ameline güvenmekten ve övünmekten koru. Ey Rabbimiz! Bizi ana-babamızı, iman, Kur’an ve vakıf hizmetlerinde çalışan bütün kardeşlerimizi, eşlerimizi, çocuklarımızı, mümin dostlarımızı, akrabalarımızı, ecdadımızı ve ahirete intikal eden bütün mü'min ve Müslümanları, bilhassa benden dua isteyen tüm kardeşlerimi cehennem azabından koru. Affına sığınıyoruz. Bizi her türlü şer, fitne ve azaptan kurtar! Fazlınla ikram eyle .Bütün günahlarımızı bağışla. Ayıplarımız ört.
Bu günümüzü, bu haftamızı, bu ayımızı, ömrümüzü hayırlı eyle. Bize ve nesillerimize uzun hayırlı ve sıhhatli bir ömür ver. Geçmiş devirlerde peygamberlere, alimlere nasıl hayırlı işler yaptırdıysan bizlere de öyle hayırlı işler yaptır,meleklerin dillerine destan olacak hayırlı işler. Vakti gelmiş bekarlara Saliha eş ver. Evlilerin Sana olan aşkını arttır Allah’ım. Evlilerin evleri mutluluk ve huzur yuvası, Cennet köşesi olsun Allah’ım. Evladı olmayanlara hayırlı evlatlar, evladı olanlara da uzun, hayırlı ve sıhhatli bir ömür ver. Sen latifsin lütfeylemeyi seversin. Evlatlarımızın ilmini, anlayışını ve zekâlarını attır. Gençlerimize gençliklerini Senin yolunda kullanmayı lütfeyle. Gençlerimizi Dünya ve içindekilere tenezzül etmekten Sen koru. Hakiki Sevgili Sensin. Sana aşık, vurgun, tutkun olmayı bizlere lütfeyle. Mecnun’un Leyla’ya, Ferhat’ın Şirin’e olan aşkından daha derin bir aşkla Seni sevelim, Sana meftun olalım. Gençlerimizi Allah Aşığı, Peygamber Sevdalısı eyle.
Ey Gani, Muğni, Kerim, Latif olan Allah’ım!  Senin büyüklüğün kadar lütuf, ikram ve ihsanların da büyüktür. Bizim küçüklüğümüze değil, Senin büyüklüğüne yakışır bir şekilde Senden lütuf ve ikramlarını bekliyoruz. Sen Zül Celali Vel ikram’sın. Sana her an edilmiş ve edilecek bütün hamd-ü senalar adedince hamd-ü senalar olsun. AMİN..
Ey istediğini zarara uğratan, her şeyin mutlak var edicisi olan, Ey ölümü yaratan ve tattıran,  Ey yakîn hâlini yaratan, Ey gaybın sonsuz sırlarına sahip olan Allah’ım, Ey sonsuzluğuyla azamet sahibi  olan, ey izzet bahşeden ve dileğince değerli kılan Allah’ım,  Ey Zâtıyla tüm kemâl sıfatlarına sahip ve tek hükümran olan, ey sonsuz manalara sahip, yegâne üstünlük sahibi ve üstünlüğünü de ancak kendi kendiyle değerlendiren Allah’ım, Bizlere Aşkta derinleşmeyi lütfeyle.
 Bizleri Seni anlatan bir dil eyle. Herkes Seni bilsin. Herkes Seni sevsin. Hastalarımıza şifa ver. Sen Şafi’sin, şifa vermeye Kafi’sin. Sen Merhametlilerin en merhametlisisin. Hastalarımıza merhametin et, şifa ver. Borçlularımıza edayı lütfeyle. Çünkü Sen Gani, Muğni, Kerim, Latif ve Zül Celali Vel ikramsın.
Ömrünün en olgun çağına gelmişlerimize en olgun meyveler vermeyi lütfeyle. Manevi ve maddi hazinelerinden bol bol ver, bol bol verdir. Ticaretlerimizi  , tükenmeyen ticaret, sırrına mazhar eyle.
Bizleri yolunda eyle. Yolunda olanları iki cihanda aziz eyle. Dünya durdukça duracak hayırlı işler yapmayı bizlere nasip eyle.
 Meleklerin hamdü senaları adedince Sana hamdü senalar olsun Allah’ım. Habibinin hamdü senaları adedince Sana hamdü senalar olsun Allah’ım. Mahlukun adedince Sana hamdü senalar olsun Allah’ım. İlmin adedince Sana hamdü senalar olsun Allah’ım.
Yaşlılarımızın hamdini, zikrini, şükrünü arttır. Yaşlılarımızı ve gençlerimizi  Allah aşığı eyle. Yaşlılarımızın hürmetine gençlerimizi ve çocuklarımızı ahir zaman fitnesinden ve tehlikelerinden koru. Yaşlılarımızı bilge eyle. Yaşlılarımıza ve gençlerimize bol bol Cennete yatırım olacak hayırlar yapmayı lütfeyle. Bize ve kıyamete kadar gelecek nesillerimize hayırlı bir hayat nasip eyle.
Bizlere uzun, hayırlı ve sıhhatli bir ömür ver. Bizleri Mahşerde Şefaat Sultanı Habibine en yakınlardan eyle. Senden Cennette en yüksek dereceler istiyoruz Güzel Allah’ım. Cennette Cemalini en yakından ve kesintisiz görmek istiyoruz. Sen’den Sen’i istiyoruz. Senin rızanı istiyoruz. Ne olur Lütfeyle. cennette Habibine komşu eyle. AMİN…
Ya İlahi! Sen Af sahibisin, Bizleri Affet. Sen ki el açana "Lebbeyk" diyensin Kapında sadakatle gelip duran İflas etmiş bu fakirlere lütfunla kerem eyle, ...Ey Celil Olan! Tövbemizi kabul et, Büyük günah sahibi, Bu suçlu ve garip Kullarının günahını bağışla. Şüphesiz tövbeleri çokça kabul eden, Çok merhametli olan ancak Sensin. Kapında duruyor, Açılana kadar sana Dua ediyoruz... Açılmazsa da kovma bizi Allah'ım! Bizi sevdiğin kullarından eyle İşlerimizi kolaylaştır, Hayatımızı düzelt. Bizleri arkasında iyilik ve güzellikleri konuşulanlardan,  Dilimizi her zaman doğruyu söyleyenlerden eyle.  Her türlü sıkıntı felaket ve hastalıktan, koru.  Düşersek senin sevgine tutunarak kalkanlardan eyle.  Ey Yüce Rabbimiz! Bizi sana boyun eğenlerden kıl.  Neslimizden de sana itaat eden bir ümmet çıkar. Kalplerimizi ilminle süsle. İbadetinle bütün azalarımızı güzelleştir. Takva ile keramete ulaştır Ve bizden razı olarak al canımızı...
Nihayetsiz rahmet ve şefkatin sahibi, âlemlerin Rabbine; kainatta dolaşıp duran duran merhamet tecellileri adedince hamd ü sena; kainata rahmet ve şefkat peygamberi olarak özel bir donanımla gönderdiği Peygamber Efendimiz’e, saadetli hanesinin  seçkin fertlerine ve üstün yol arkadaşlarına da sonsuz salât ü selam olsun! Ey güç ve kuvvetin yegane sahibi olan Yüce Allah’ımız! Sen Kavî’sin, biz ise Sen’in zayıf, aciz ve muhtaç kapıkullarınız. Zayıf ve acizleri Sen’den başka kim koruyup kollayabilir ve ihtiyaçlarını giderebilir! Ne olur, salih kullarını sevindirdiğin gibi bizi de sürpriz lütuflarınla sevindir ve üzerimizdeki nimetlerini tamamla!
Ey her şeye gücü yeten Rabbimiz! Bize ve yeryüzünün değişik yerlerindeki bütün inananlara, özellikle de gadre, zulme ve haksızlığa uğratılmış mazlumlara dünyada ve ahirette, tasa ve elem sebebi olan kötülüklerin hepsini yok et , uzaklaştır! Servetine ve şefkatine hudut olmayan Ganiy-yi Mutlak Yüce Mevlâmız! Şayet Sen bizi sevip de muhabbetini gönüllerimize atmasaydın, biz Sen’i asla sevemezdik. Duamıza icabet buyur, merhametini sinelerimize duyur. Allah’ım! Dünyada iman ve marifetle, ötede Cennet ve Cemalullah’la nasiplendir bizleri. Hidayet rehberimiz, Efendimiz’e, ehl-i beytine ve bütün ashabına salât ü selam ediyor ve dualarımıza icabet etmeni diliyoruz. Lütfen ve keremen bizi dergâhının kapısından eli boş, üzüntü ve hüsran içinde geri çevirme! Amin...Amin...
Allah’ım!  Seni anmam, Sana şükredebilmem ve Sana ibadetlerin en güzelini ifa edebilmem için Bana yardım et! Rabbim! kalbimi tut! Etrafımı saran uçurumlara düşmemem için, düşüncelerin oluşturduğu bilinmezlik denizinde kaybolmamam için, nefsimin ve şeytanın gönlümü esir almaması için, ellerimden tut Rabbim.
Rabbim! Geçici ve boş şeylerle yorulan kalbimi Sevginle doldur. Her şeye Senin sevginle bakabilmeyi öğret. Ya Rabbi, Biliyoruz İsyan Ettik , Biliyoruz Karşı Geldik, Biliyoruz Günah İşledik, Bunlardan Af Diliyoruz Allah'ım. Biliyoruz Affa Layık Değiliz Ama Senin Rahmetine Sığınıyoruz Bütün Günahlarımızdan Tövbe Ediyoruz, Bütün Günahlarımızdan Af Diliyoruz. Kabul Et Allah'ım. Sen Olmasaydın Kâinatı Yaratmazdım Dediğin Habibin Hürmetine,   Ne Olur Affet Allah'ım
Üzerimize cemaliyle yumuşacık ve şeker tadında karlar indirip, celaliyle dağları ve yolları kara bürüyen Rabbimiz… Kalplerimize kar tanesinin temizliğini indir… Mutluluklarımızı kar taneleri sayısınca çok eyle… Hüzünlerimizi rahmetinin dokunuşuyla kar taneleri gibi erit.. Dostluklarımızı her bir kar tanesi gibi özel ve güzel eyle… Bizi senin rızan yolunda uçuşan kar taneleri eyle… Günahlarımızı rahmetinin karında yıka ve temizle…
Ya İlahi... Fakirlik gelmeden nimetin, Hastalık gelmeden sıhhatin, meşguliyet gelmeden boş vaktin, İhtiyarlık gelmeden gençliğin, Ölüm gelmeden Hayat’ın kıymetini bilmeyi bizlere nasip eyle .Ya RABBİ! Zatını seyran ettir, kendine hayran ettir, öyle yaşat ki bizi, ebedi bayram ettir...
Allah’ım! Alemlere Rab olan Sensin. Görüyorsun her şeyi, Sen öğrettin bana görmeyi. Duyuyorsun her sesi, Sen öğrettin bana duymayı. Biliyorsun her ne varsa, Sen öğrettin bana bilmeyi. Ben "hiçbir şeydim, Sen var ettin, bir "şey" oldum. Varlığı Sen'le bildim, yokluğu Sen'le öğrendim. Sen ki, bana sayısız nimetler bahşettin. İsimlerle donattın içimi ve dışımı, hem var,  hem yâr ettin. Sen ki, beni dünya evine buyur ettin, ağırladın, ikram ettin. Hamd de şükür de yalnız sanadır. Allah’ım! Senin benden başka merhamet edeceğin kulun çok… Ama benim SEN’den başka af dileyecek kapım yok.. Affeyle Rabbim.. AMİN..
Ya Rabbi! Sahibimiz! Dostumuz! Yaratanımız! Yaşatanımız! Üzerimize titreyen Ailemiz! Sırdaşımız olan Dostumuz! Sırtımızı dayadığımız Kardeşimiz! Gönlümüzü açtığımız Yârimiz! Gözlerimizi ve akıllarımızı bağladığımız Sevdiğimiz Bizim için hepsi ve her şey Sensin… Yüceliğin hatırına… Sevdiklerin ve sevenlerin hatırına…Dostların hatırına.. Yarenlerin hatırına.. İzzet ve Celalin hatırına… Affetmeyi seven isim ve sıfatların hatırına… Merhamet çağlayanı olmayı seven isim ve sıfatların hatırına… Ey Sahibimiz! Ne olur kendi sahipliğinden çıkarıp nefsin ve şeytanın sahipliğine bırakma bizleri, Ey Sevgilimiz! Ne olur sevginden mahrum edip beyhude ve yalan sevdalara bırakma bizleri 
Sen ki, bana "Konuşmak' için 'Dil', 'Sevmek' için 'Kalp' 'Düşünmek' için 'Akıl' verdin. Sen ki, bana 'Görmek' için 'Göz', 'Duymak' için 'Kulak', 'Dokunmak' için 'El' verdin. O kadar fakirim ki zenginliğin karşısında, kabul eyle acziyetimi.  O kadar zayıfım ki gücün karşısında, geri çevirme yakarışımı.  O kadar kulum ki, öyle bir Rab'sın Sen. Kelimeleri ihsan eyledin bana. En güzel kelimeler senindir, en güzel kelimelerim Senin içindir. Beni bağışla, hatalarım, kusurlarım, günahlarım için.
 Bilirim ki, Senin merhametin, Cömert topraktan daha çoktur. Bilirim ki, Senin rahmetin, Yağan yağmurdan daha fazladır. Yine bilirim ki, Senin şefkatin Annenin çocuğuna duyduğundan daha ötedir. Kapına kul olarak geldim, şereftir bu benim için, karşındayım Ya Rab!. Anahtarı almaya layık eyle beni. Kapını açıp gark olayım sonsuz rahmetine, imdat eyle. Beni kendini bilenlerden eyle, kendinden habersiz eyleme beni. Beni güzel bir vesile kıl şu yalan dünyada, düşürme kötü yollara. 
Beni İman'a ehil, İslam'a delil, Hakikate ulaşmış ve Saadete kavuşanlardan eyle. Yarattığın 'Su' ve 'Toprak' ve 'Hava' ve 'Ateş' hikmetine, 'Eşref-i Mahlukat' sırrına ulaştır beni Ya Rab! .
 Elhamdülillahi Rabbil alemin, Esselatu vesselamu aleyke Ya Resulullah, Esselatu vesselamu aleyke Ya Habiballah,Esselatu vesselamu aleyke Ya Seyyide evvelin vel ahirin..  AMİN….

EY ÇARESİZLER ÇARESİ! Senin dualara icabet etme mecburiyetin yoktur; ama bizim ihtiyacımız çoktur. Bütün dileklerimizi kabul buyur ve bunların kabulünü vicdanlarımıza duyur; aç ve yalnızlıkla tir tir titreyen kalplerimizi  iman ile  doyur. Dualarıma içtenlik ver,
Ey Rabbim, Her ihtiyacımı sana muhatap olma vesilesi eyle, Fısıltılarımı da, iç çekişlerimi de, suskunluklarımı da dua diye kabul eyle, Her duamda sonsuz yakınlığını hissetmeyi, hiç bitmez ihsanını tatmayı nasip eyle Rabbim, bana beni Sen verdin, Verdiğin yüzünden Senden yüz çevirenlerden eyleme beni. Rabbim, elimdekiler sendendir. Elimdekiler yüzünden Seni unutanlardan eyleme beni. Bu fani hayatımı ebedi hayatın başlangıcı eyle. Kalbimi sana kul olmakla ihya eyle. Kulluğumu daim eyle Hatalarımı Sana yakınlaşma vesilesi eyle. Günahlarımı da Sana yönelme bahanesi eyle. Pişmanlıklarımı Senin kapına yüz sürme sebebi eyle. İnandığım gibi yaşat beni. Seni görür gibi yaşat beni. Senin nazarında sahih eyle imanımı.
Ey Rabbim. Kalbime En Sevgili'nin[asm] muhabbetini koy. Kalbime seni seveni sevmenin lezzetini tattır. Ruhuma Seni sevmekle sevinmenin müjdesini indir. Ey Rabbim. Günahlarım Senin malumundur. Senden gizlim saklım yok.  Sana döndüm affeyle beni. Ey Rabbim, Çokça hata ettim, itiraf ediyorum. Sana döndüm bağışla beni Rabbim, ellerim senin kudret elindedir. Uzakları yakın eden Sensin. Olmazları olduran Sensin. Tevekkülüm Sanadır. Ellerimi Senin kudret eline terk ediyorum.
Ya Rab, bana güç ver. Bana Sen’in yoluna girmem için; her şeye, herkese, kendime rağmen Sen’in yolunda kalmam için güç ver. Bana güç ver ki benden istediklerini yapabileyim. Bana güç ver ki zalime dur diyebileyim. Dünyanın dört bir yanındaki Müslüman kardeşlerime güç ver. Onlara baskılara, zulümlere, imkânsızlığa, ama en çok terk edilmişliğe, yapayalnızlığa dayanma gücü ver. Onlara güç ver ki tüm katliamlara rağmen sana isyan etmesinler. Sen’den, Efendim’den (S.A.S) kopmasınlar. Güç ver ki diğer Müslümanlar el uzatana kadar dayanabilsinler. Ya Rab, şu niyazı yalancı  dilim, kararmış kalbim, riyakar elimle değil; bu hisleri paylaşan, mü’minlerin ihlası ile, bize Sen’i anlatan büyüklerin, adını on dört asırdır köşe bucak yayan dostların, evliyaların ,  tüm insanlığı efendisi Muhammet Mustafa’nın (S.A.S) hatırı ile değerlendir..... AMİN…
Ey Dostumuz! Bizden rahmetini esirgeyip bizi perişan etme. Kim var… Senden başka… Medet dileneceğimiz. Himmet isteyeceğimiz. İmdat yakaracağımız. Kapısında kölelik ile izzet kazanacağımız. Derttaşımız yok ki senden başka. Sırdaşımız yok ki senden gayri. Ne olur ihsan et, affet, merhamet et, lütfet, yardım et. Hatalarımıza bakma Settarsın ,  hataları örtensin. Ne olur ört hatalarımızı.
Ey Sevgilimiz Allah’ımız, Rabbimiz, Sahibimiz, Refikimiz, Ehlimiz, Mahbubumuz… Medet medet . Ey Rabbimiz! Geçmiş için manasız üzülmekten, Gelecek için lüzumsuz kaygılanmaktan bizi muhafaza eyle. Uyandır bizi Rabbim ! Bugünümüzü dünlerin hüzünlerine ve yarınların endişelerine galip getirme. Bugünümüzü deli dolu değil, dolu dolu yasamayı nasip eyle...
Uyandır bizi Rabbim !. Kendimizden memnun olup derinlemesine uykuya dalarsak.. Uyandır bizi Rabbim... Ey Rabbimiz! Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz günahlarımızı mağfiret et. Senden işimizde doğruluğa hidayet etmeni istiyor, nefislerimizin kötülüklerinden sana sığınıyoruz. Ey Rabbimiz! Bizi yücelt, eksiğimizi- gediğimizi gider, bize rızık ihsan et, bizi salih amellere, güzel ahlaka ilet. Zira bunların salih olanına ancak sen ulaştırır, kötülerinden de ancak sen alı korsun.
Allah’ım, din ve azminde sebatı Senden isterim. Nimetine şükrü ve Sana güzel ibadet edebilmeyi Senden isterim. Her şeyden salim bir kalbi Senden isterim.  Kullukta huşuyu Senden isterim. Sürekli zikir eden bir dile sahip olmayı Senden isterim... Allah’ım! Kur'ân'ı bize dünyada bir dost,  kabirde samimi bir yoldaş, kıyamette bir şefaatçi, sırat üzerinde bir nur, Cehennem ateşine karşı bir siper ve örtü,  Cennette bir dost, bütün hayırlara bir delil kıl.
Ey Rabbim, şeytanların vesveselerinden Sana sığınırım. Onların yanımda bulunmalarından da, yâ Rabbi, Sana sığınırım. Ey muhafaza edici olan ve koruyucuların en hayırlısı olan Allah’ım! Beni ve arkadaşlarımı nefsin ve şeytanın şerrinden, insanların ve cinlerin şerrinden, dalalet ve günah ehlinin şerrinden muhafaza et. Ey benim kalpleri tasarrufunda bulunduran Allah’ım! Bizim kalbimizi de dinin ve taatin üzerinde sabit kıl.. AMİN…
Ey ortağı, benzeri bulunmayan, pâk, temiz, Rabbimiz! Bize yardım et ve günahlarımızı bağışla. Bize ince, derin manalı, tesirli güzel sözler ilham et de, onlarla duâ ederek senin merhametini kazanalım. Ya Rabbi! Duayı ettiren, bizi sana yalvartan da sensin, duayı kabul eden de sen. Ümit de, eminlik de, korku da, muhabbet de senden gelmektedir. Ey söz sultanı! Biz yanlış söyledi isek, sen düzelt. Her şeyin düzelticisi sensin. Allah’ım sen de öyle bir kudret, öyle bir güç var ki, onunla dilediğini, dilediğin şeye çevirirsin.
Allah’ım bizi hareket ettiren güç de, bizim var oluşumuz da, senin lûtfun, ihsanınındır. Varlığımızın hepsi de sendendir. Senin eserindir, senin icâdındır. Yok olan bizlere, varlık lezzetini sen tattırdın, sonra tuttun, var gibi görünen bizleri kendine âşık ettin. Bizlere verdiğin manevi varlık lezzetini, lütfettiğin  nimeti geri alma. Allah’ım, sen bize bakma. Bizim yaptıklarımızı görme, sen, kendi lütfuna, kendi cömertliğine bak...
Ey benim halikım, yaratıcım, sen beni belânın şerrinden muhafaza et, fakat onun yüzünden gelecek lütuftan, ihsandan da beni mahrum etme. Rabbim gördüğüm, uğradığım belâlara karşı, lütfet de sabredeyim.
Ey Allah’ım, başıma gelen dertler ancak işlediğim günahın karşılığıdır. Allah’ım sen noksan sıfatlardan münezzehsin! Zulümden, sitemden berîsin, temizsin; hiç suçsuz bir kişiye dert verir misin? Gam verir misin? Ben ne suç işledim, katî olarak bilemeyebilirim ama, başıma gelecek derdin sebebinin bir günah olduğunu biliyorum.  Allah’ım, sebebi nasıl örttü isen, lütfet, suçlarımı da ört, gizle.
Ey kıyamet gününün, adâlet gününün Rabbi olan Allah’ım! Beni sağıma da dönersem sen döndür, soluma da dönersem sen döndür. Lütufları ve ihsanları ile bizleri murada erdiren Allah’ım! Sen dururken, başkasını yâd etmek, ondan yardım istemek doğru olmaz. Rabbimiz sana kavuşacağımız, seninle buluşacağımız gün bizi nurlandırdıkça nurlandır. Rabbimiz günahlarımızı affet, bize mağfiret elbisesi giydir! Rabbimiz gerçekten de günahlarımız yüzünden senden utanıyoruz, özür dilemedeyiz. Özrümüzü kabul buyur.

Allah’ım, bana acımayana, bana kötülük yapana sen acı, sıfatların hakkı için, merhametlilerin en merhametlisi olduğun için, sen merhamet et! Allah’ım, beni kendimden al, kendimden geçir! Çünkü o hâlde, benim için özgürlük  var,  kurtuluş var.
Allah’ım! sen, canları, Ehli beyt soyunun gittiği yoldan canlara ulaştır. Nasıl ki, duâ etmek bizden, kabul etmek senden ise, dualarımızı Ehli beyt soyundan gelenlerin dualarına kat! Allah’ım! nasıl ki, bizim işimiz az bir ihsanda bulunmak, Senin şanın da azı çok görüp beğenmekse, lütfet de, bize o çeşit yardımda bulun! Yani, azımızı çok olarak kabul buyur! Allah’ım, bizi nefsanî arzulardan, bedenimize ait isteklerden, şehvet ve hiddetten kurtar, akıl ve vicdan âlemine ulaştır! Bizi asıl vatanımız olmayan şu dünyadan al, ötelere, yücelere götür!
Ey sırları bilen Allah’ım! Bu varlıkların birbirlerini çekmelerinden, cezbetmelerinden lütfun ile bize kurtuluş ver; bizi bunların cazibesine kapılmaktan kurtar da, kendine doğru çek! Sen, birbirlerini cezbeden, çekip duran varlıklardan çok üstünsün! Bu âciz ve günahkâr kullarını Sen çek al; bu sana yaraşır! Onları bu dünya cazibesinden uzak  et!
Ey benim Rabbim; biz kimiz ki? İmdadıma yetiş, benim talihimi sen iyiliğe çevir, Allah’ım Ruhumu hayâllerden, vehimlerden, zandan kurtar! Böylece de, şu zavallı dertli gönül senin güzel huyunun, merhametinin sayesinde kanatlansın, uçsun; şu balçıktan kurtulsun! Hiç bir şeyim yok, Allah’ım! Sen bana lütuflarda bulun! Gözyaşlarım kurursa, gözlerime Peygamberimizin yaşlar döken gözleri gibi, gözyaşı ihsan et!
Ey akıllar veren Allah’ım! İmdâda yetiş, her şeyi ancak sen dilersin, sen yaparsın, hiç kimse bir şey dileyemez ve yapamaz. Evvel de sensin, âhirde sensin. Allah’ım bize emirler verdin, tekliflerde bulundun. Kullukta bulunmamızı diledin. Lütfet de secdeye rağbetimizi artır. Bize ibadet zevki ver! Ey yaptıklarına hayran olduğum, şaşırıp kaldığım Allah’ım! Sen mademki duâ etmemizi emrettin, ne olur, şu emrettiğin duâyı da kabul buyur .Allah’ım, bu duâya, sen de âmin de! Zâten duâ da senin duân, âmin de senin âminin . AMİN..
Ya İlâhî! Bana nimetler ihsan ettin, fakat beni şükreden bir kul olarak bulmadın. Bana sıkıntı verip imtihan ettin, beni sabreden bir kul olarak bulmadın. Şükrü terk ettim diye verdiğin nimetleri geri çekip almadın. Sabrı terk ettim diye sıkıntılarımı devam ettirmedin. Allah’ım! Senin gibi kerim, cömert bir Rab’den ancak böyle cömertlik ve ihsan zuhur eder.
Ya Rabbi! Ben, yaratılışımı ve tabiatımı bildiğim için bir daha günahlara dönmeyeceğim demiyorum. Nefsimin zayıflığını bildiğim için, bütün günahları terk etme sözü de veremiyorum. Ben ancak şunu diyorum. Tevbe ettim. İnşallah bir günaha bulaşmadan ölür giderim.
Yâ Rabbî! Kıldığım namazı kabûl eyle! Âhir ve âkıbetimi hayr eyle. Son nefesimde Kelime-i tevhîd söylememi nasîb eyle. Ölmüşlerimi afv ve magfiret eyle.
Ölünceye kadar ibadet etmemizi, ömrümüzün hayırlı amellerle sona ermesini nasıp et ve Cennetini ihsan eyle! Ya Rabbi, bize dünya ve ahirette güzellik ver ve Cehennem azabından bizi koru.
Ya Rabbi, faydasız ilimden, makbul olmayan ibadetten ve kabul edilmeyen duadan, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten ve her çeşit hastalıktan, gece ve gündüz gelecek kötülüklerden, sıkıntılardan kötü arkadaştan ve kötü komşudan sana sığınırım!
 Bildiğimiz-bilmediğimiz bütün iyilikleri ver, bildiğimiz-bilmediğimiz bütün kötülüklerden muhafaza et,  her işimizin sonunu güzel eyle, dünya sıkıntılarından ve ahiret azabından bizi koru!  Bizi dostlarına dost, düşmanlarına düşman olanlardan ve sabreden ve şükredenlerden eyle.
Yâ Rabbî!.. Dinine severek hizmet etmeyi, kul borçlarını ödemeyi ve şehit olarak ölmeyi nasip eyle! Bize hakkı hak, bâtılı bâtıl olarak göster!
Yâ Rabbî!.. Bu vatanı bizlere bırakan ecdadımızın ruhunu şad eyle! Memleketimize hizmetleri geçmiş ve Allah için harp etmiş dedelerimize rahmet eyle! Yurdumuzu her çeşit düşmandan koru! Çünkü sen her şeye kâdirsin!.. Dualarımızı kabul eyle! AMİN…
Allah’ım benim kalbime nur ver, benim kabrime nur ver. Benim önümü aydınlat, benim ardıma nur ver, benim sağıma nur ver, benim soluma nur ver, benim üstüme nur ver, benim altıma nur ver, benim kulağıma nur ver, benim gözüme nur ver. Benim vücudumdaki kıllarıma nur ver, benim vücudumdaki derime nur ver, benim etime nur ver, benim kanıma nur ver, benim kemiklerime nur ver. Allah’ım benim nurumu büyült, beni baştan ayağa nur yap.. Allah’ım benim kalbime nur ver, benim dilime nur ver, benim gözüme nur ver, benim kulağıma nur ver, benim sağıma nur ver, benim soluma nur ver, benim üstüme nur ver, benim altıma nur ver. Benim nefsime nur ver, benim nurumu büyült, artır
Ey yüce dost, ey yüce arşın sahibi! Ey yoktan var eden, var ettiğini yok eden rabbim! Ey her istediğini yapan Allah’ım! Arşın her yanını dolduran Zatının nuru hürmetine, Bütün mahlukata hükmettiğin kudretinin azametine, Her şeyi kuşatan rahmetinin bereketine, Senden istiyorum. Senden başka ilah yoktur. Ey çaresizlerin yardımına yetişen Allah'ım, bize yardım et. Ey Rabbimiz! Senden rahmetini çekecek şeyleri, gerçekleşmesi muhakkak olan mağfiretini, her türlü günahtan korunmayı, her türlü iyiliği kazanmayı, cennet ve Cemal'inle şereflenmeği ve cehennemden kurtuluşu dileriz.
Allahım sen benim Rabbimsin. Senden başka ilâh yoktur. Sen beni yarattın. Ben de senin kulunum. Gücüm yettiği kadar senin va’din ve ahdin üzerineyim. Yaptıklarımın şerrinden sana sığınırım. Senin bana verdiğin ni’metini îtiraf ederim. Günahımı da îtiraf ederim. Beni mağfiret et. Çünkü günahları ancak sen bağışlarsın. Her işimizin sonunu güzel eyle, dünya sıkıntılarından ve ahiret azabından bizi koru!
Allah’ım, verdiklerine razı olmayan, sızlanıp duran, feryat eden nefsimin elinden feryat ediyorum, başkasından şikâyette bulunmuyorum. Senden, maddî çıkarım için yardım isteyen kendimden sana şikâyette bulunuyor, yardım istiyorum. Ey sıfatları açıkta olan, görünen, zâtı can gibi gizli olan Allah’ım! Senin zâtına yemin ederim ki, benim bütün dileğim, arzum, bütün isteğim, ancak sensin, ben seni seviyorum, seni istiyorum, başkasını değil! Allah’ım bana acımaktan vazgeçme...Amin
Sen ki, bana "Konuşmak' için 'Dil', 'Sevmek' için 'Kalp, ''Düşünmek' için 'Akıl' verdin.... Sen ki, bana 'Görmek' için 'Göz', 'Duymak' için 'Kulak', 'Dokunmak' için 'El' verdin kadar fakirim ki zenginliğin karşısında, kabul eyle aczi yetimi. O kadar zayıfım ki gücün karşısında, geri çevirme abdiyetimi. O kadar kulum ki, öyle bir Rab'sın Sen. Kelimeleri ihsan eyledin bana. En güzel kelimeler Senindir, en güzel kelimelerim Senin içindir. Beni bağışla, hatalarım, kusurlarım, günahlarım için.
Allah’ım, Hz. Muhammed (s.a.v.) ve âline salat eyle,Ya Rabbi, bizim ismet perdesini yırtan, bedbahtlıklara yol açan, nimetlerimizi değiştiren, duanın icabetini önleyen, belanın inmesine sebebiyet veren, işlediğimiz bütün günahları ve yaptığımız bütün hataları bağışla.
Allah’ım!, bizi her yerde kulluğunun gereğini yapan, uluhiyyetinin dergâhında durup Sana yalvaran ve Seni daha iyi tanımakla meşgul olan kullarından eyle.
Allah’ım!, Senden hidayet, takva, iffet ve gönül zenginliği diliyoruz. Ya Rabbi, Hayırlı kişilerle karşılaştır, şerli kişilerden uzak eyle bizi. Münafıklardan uzak ve emin eyle, münafıklık vasıflarını bizde barındırma Ya Erhamerrahimin.
Ey Rabbimiz! Senden dünya ve ahirette afiyet ve bizden şerri uzaklaştırmanı dileriz. Alem-i İslamı ve bütün insanlığı arzi ve semavi afetlerden koru.
Dilimize Düşen ,Kalbimizden Geçen, Bizim Bilemediğimiz; Ama Bizim İçin Hayırlı olan Ne Varsa, Dua olup Kabul olsun İnşallah.
YA RAHMAN...Sensin mahzun kalplerin sığınağı. Sensin mazlumun âhını işiten.... Sensin zalimin zulmünü bilen. Senin adaletindir sığındığımız. Senin mizanındır güvendiğimiz. Senin hesabındır tesellimiz. Nefsimize zulmetmekten alıkoy bizi. Senin adaletine razı olanlardan eyle bizi. Senin adaletinin korkusuyla terbiye et hepimizi. Adaletinin korkusuyla yumuşat kalplerimizi. Amellerimizin tartıldığı 'mizan'da güzel eyle akibetimizi. Mizanında ağırlığı olanlardan eyle bizi. Kolaylaştır sorgu sualimizi. Sana hesap verme inceliğiyle yaşat bizi. Hükmüne razı eyle bizi. Zulmetmekten ve zulme uğramaktan uzak eyle hepimizi.AMİN…
Allah'ım! Sen bütün varlıkların gerçek maliki ve onlarda görünen her türlü fiil, hal ve tasarrufun sahibi olan Melik'sin; varlıklara hayat verip canlandıran, Kendi hayatı ise zati, ezeli ve ebedi olan Hay'sın; varlığınla bütün varlıkları düzenli bir şekilde ayakta tutan; fakat Kendi varlığı hiçbir varlığa bağlı olmayan Kayyum'sun, Kainattaki bütün varlıkların dayandıkları tek gerçek Senin isim ve sıfatlarının tecellileridir ve Sen, zatın gerçek olduğu gibi, sıfat, isim ve fiileri de gerçek olan Hak'sın; Peygamber ve kitaplar göndererek Kendini tanıttıran ve razı olacağın şeyleri insanlara, cinlere ve dilediğin varlıklara bildiren Mübin'sin
 Öyle ki, Senden başka hiçbir İlah yoktur. Sen benim Rabbim'sin, zira beni Sen yarattın. Ben ise Senin kulunum. Sana verdiğim söze ve vaadime gücüm yettiği kadar bağlıyım. Yaptığım kötülüklerin şerrinden Sana sığınırım. Üzerimdeki nimetin olan iyilik ve sevaplarımla huzuruna geliyor ve günahlarımla birlikte Sana dönüyorum. Günahlarımı affet, çünkü günahları bağışlayan başka kimse yok, ancak Sen varsın, teşekkürler Allah'a aittir. Allah'tan başka hiçbir İlah yoktur. Allah en büyüktür ve yüceler yücesidir. Varlık alemine çıktığımız andan itibaren yaratılış gayemize ulaşıncaya kadar her türlü tehlikeden, olumsuz hal ve tavırlardan bizi kurtaracak kudret; bütün istek ve arzularımıza bizi kavuşturacak kuvvet, ancak yüceler yücesi büyük Allah'ın kudret ve kuvvetidir. "O, kainat yok iken var olan Evvel, bütün varlık yok olsa bile baki kalan Ahir, bütün varlıkları kuşatan Zahir ve her varlığın içine hükmeden Batın'dır ve O her şeyi çok iyi bilendir." (Hadid:3)
 Allah'tan başka hiçbir İlah yoktur. O birdir; O'nun hiçbir ortağı yoktur Mülk tamamen O'na aittir. Hamd teşekkür ve minnet O'na mahsustur. Hayatı veren de, ölümü veren de O'dur. O kendisine asla ölüm arız olmayan ezeli hayat sahibidir. Bütün hayırlar O'nun elindedir Her şeyin ve herkesin dönüşü de O'nadır. O'nun herşeye gücü yeter.
Yâ Rab! Sevgili Peygamberimiz; Hayır nâmına Senden neler talep etmişse Biz onları istiyor, Şer nâmına nelerden Sana sığınmışsa, Biz de onlardan Sana sığınıyoruz! Bizleri; Kendilerine nimetler verdiğin, İzzeti ikramda bulunduğun, Korktuklarından emin, Umduklarına nâil kıldığın; Peygamberler, Nebiler - Veliler, Salihler - Sâdıklar, Şehitler, Alimler ve Abidlerle Haşrü cem eyle Yâ Rabbi! AMİN
Ya rabbi;  Sen bütün kusurdan, noksan sıfatlardan, aczden ve ortaktan münezzehsin ey zerreden Arşa kadar her şeyi büyüklüğüyle kuşatan ve yüceliği bütün varlıklar tarafından tasdik edilen Azimü'l-Muazzam!
 Sen bütün kusurdan, noksan sıfatlardan, aczden ve ortaktan münezzehsin ey zerreden Arşa kadar her şeyi büyüklüğüyle kuşatan ve yüceliği bütün varlıklar tarafından tasdik edilen Azimü'l-Muazzam! ey varlığı bütün varlıkları düzenli bir şekilde ayakta tuttuğu halde Kendi varlığı hiçbir varlığa bağlı olmayan ve bütün varlıklar tarafından daima hürmet edilen Kayyumu'l-Mükerrem!  , ey kullarına peygamber gönderen ve bütün ölüleri haşirde tek bir emirle diriltip huzurunda toplayan Bais! , ey kainatta herşeyin bir sonu olduğu halde Kendisi baki olan ve bütün mülk ve servetin ezeli ve ebedi sahibi olan Varis, ey gücü herşeye yeten ve hiçbir şey Kendisine ağır gelmeyen Kadir!, ey kainattaki her şeyi sonsuz kudretine boyun eğdiren Muktedir!, ey bütün sırları ve gizlikleri bilen Alim! , ey yer ve gökleri dirilten Bais! , ey Kendisine bütün yaratıkların ibadet ettiği Ma'bud! , ey İlahi aşk ve cezbeyi takdir eden Mukaddir! , ey Kendisine afetler bulaşmayan!, ey zamanları ve vakitleri meydana getiren! Kadrin yücedir. Zalim ve müşriklerin söyledikleri şeylerden son derce uzak, yüce ve büyüksün!
 Sen bütün kusurlardan, noksan sıfatlardan, aczden ve ortaktan münezzehsin, ey köle ve esirleri azat eden!, ey sebepleri yaratan, sebep ve sonuca birlikte hükmeden! , ey Kendisine asla ölüm arız olmayan Hay ve Kayyum! Zira Sen varlıklara hayat verip canlandıran, Kendi hayatı ise zati, ezeli ve ebedi olan Hay'sın; ve varlığınla bütün varlıkları düzenli bir şekilde ayakta tutan ve onlara beka veren; fakat Kendi varlığı hiçbir varlığa bağlı olmayan Kayyum'sun.
Ey benim ve bütün insanların İlahı! . Bizi bizzat Sen yarattın ve bizi, yarattığın varlıkların pek çoğundan üstün kıldın. Hamd ve nimet ancak Sana aittir! Bolluk, genişlik, kudret ve yücelik ancak Sana mahsustur ve bütün nimetlerde Sana aittir.  Sen sonsuz bereket ve hayırların sahibisin ey Rabbimiz, şanın pek yücedir! Senden af diliyor ve Sana tevbe ediyoruz. Amin

Ya Rabbi  Sen Ahir'sin; Senden sonra hiçbir şey yoktur.  Sen Zahir'sin, her varlığı dışından kuşatırsın, Sana hiçbir şey benzemez.  Sen Batın'sın, her varlığın içine hükmedersin; Seni gören hiçbir şey yoktur.  Sen çok değilsin, birsin ve teksin. Sen yardımcıya ihtiyacı olmayan sonsuz kudret sahibisin. Sen yol göstereni olmadan bütün varlıkların idare ve tedbirini görensin.
Ey mülkün hakiki sahibi olan, alemlere dilediği gibi tasarruf eden Allah'ım! Sen mülkü dilediğine verir, dilediğinden de mülkü çekip alırsın. Sen dilediğini aziz eder, yükseltir, dilediğini de zelil kılar, alçaltırsın. Bütün hayır ve iyilik yalnız Senin kudretindedir. Sen her şeye kadirsin.Geceyi gündüze, gündüzü geceye sokar değiştirirsin. Ölüden diriyi, diriden de ölüyü çıkarırsın. Dilediğini de hesapsız şekilde rızıklandırırsın. Sen bütün kusurlardan, noksan sıfatlardan, aczden ve ortaktan münezzehsin, ey bu dünyada bütün varlıklardan perdelenmiş olan! , ey vakar ve büyüklük perdesine bürünen! , ey herşeyin gerçek sahibi. , ey sonsuz kudret sahibi ve yüceler yücesi olduğundan pek büyük izzeti olan.  Ve ey göklerin yedi katında ve Cennette olanları bilen!  Ve ey kalplerden geçen tereddütleri ve içten geçenleri bilen!  Ve ey Mekke ve Medine'yi diğer şehir ve beldelerden üstün kılan!. , ey yerin üstünde ve altında olanları bilen!, ey bu dünya gözüyle görünmekten yüce ve latif olan! . Sen sonsuz bereket  ve hayırların sahibisin ey Rabbimiz, şanın pek yücedir! Senden başka Rab ve Senin dışında hüküm ve kuvveti sonsuz bir hükmedici yoktur.
 Şahitlik ederim ki, hiç şüphesiz Sen, bütün kemal sıfatların sahibi, noksan sıfatlardan münezzeh olan Allah'sın. Ki, Senden başka ilah yoktur. Sen hem benim, hem her şeyin Rabbisin. Gökleri ve yeri yoktan var eden, gizliyi ve açık olanı bilensin. Yücesin, büyüksün ve üstünsün.  Allah'ım ilminden bize öğret, Seni hakkıyla tanıyacak anlayış ver, yardımını üzerimize zırh yap.  Allah'ım, bizi Sana şükreden, Seni zikreden, Sana sığınan, Sana itaat eden, Sana boyun eğen, Sana kusurunu itiraf edip yalvaran ve Sana tövbe eden kimseler eyle.  Allah'ım tövbemizi kabul eyle, ruhumuzu temizle, verdiğimiz sözleri ifa etmeyi nasip eyle, içimizdeki kinleri yok et ve kalplerimizden intikam, kin ve düşmanlığı gider. . Allah'ım, bizi ansızın ortaya çıkan kıtlıktan ve bilinen yangınlardan... Din düşmanlığından, gafletten, rahata düşkünlükten, hakkı kabul etmemekten ve helak eden gizli felaketlerden Sana sığınırız.AMİN…
 "Allah Teala ki, Ondan başka ibadete layık hiçbir ilah yoktur. O Hay'dır; ezeli ve ebedi hayat sahibidir. O Kayyum'dur; varlığı için hiçbir sebebe ihtiyacı olmadığı gibi, bütün eşya O'nun yaratmasıyla, tedbir ve iradesiyle devam eder ve vücutta kalır, beka bulur. Onu ne uyuklama tutar, ne de uyku, gafletin hiçbir çeşidi hiçbir zaman Ona arız olamaz. Göklerde ne var, yerde ne varsa Onundur. Onun katında, Onun izni olmaksızın kim şefaat edebilir? O bütün yaratıkların geçmiş ve gelecekteki bütün hallerini bilir. Onun yarattığı varlıklar ise, Onun dilediği kadarından başka, İlahi ilminden hiçbir şeyi kavrayamazlar. Onun hakimiyet ve saltanatı gökleri ve yeri kuşatmıştır. Gökleri ve yeri tasarrufu altında tutmak Onun kudretine ağır gelmez. En yüce ve en büyük olan da ancak O'dur." (Bakara: 255)
 Allah'ım! Sen nimetlerin asıl sahibi olan ve varlıklara çeşitli nimetler ihsan eden MÜN'İM; her bir varlığı en güzel surette yaratıp ihsanlarla onlara üstünlükler kazandıran MÜFADDIL, ayağı sürçenlerin elinden tutup hatalarını bağışlayan MUKÎL ve kullarının şükürlerine daha güzeliyle karşılık veren ŞEKÛR'sun!
 "Hâ mîm. Bu Kitap, kudreti herşeye galip olan, ilmi her şeyi kuşatan, günahları bağışlayan, tevbeleri kabul eden, azabı şiddetli ve lütfu bol olan Allah tarafından indirilmiştir. Ondan başka hiçbir ialh yoktur. Dönüş ancak Onadır." (Mü'min:1-3)
 Allah, kudretiyle dilediğini yapar, izzetiyle dilediği şeye hükmeder.  Küçük büyük bütün varlıkların kudretine boyun eğdiği mutlak hakimiyeti karşısında, Onunla mücadele edebilecek hiçbir varlık yoktur. Mülkünde Onun hiçbir ortağı da yoktur.  Allah'ı her türlü noksan ve çirkin sıfattan tenzih eder ve Ona hamd ederiz. Bütün istek ve arzularımıza kavuşturacak kuvvet, ancak Allah'ın sonsuz kudretidir. Allah'ın dilediği şey olur, dilemediği şey ise olmaz. Biliyorum ki, muhakkak Allah her şeye kadirdir.  Hiç şüphesiz Allah ilmiyle her şeyi mutlak surette kuşatmıştır; her şeyin sayısını ve ölçüsünü tek tek bilir.
 Allah'ım, bizi gazabınla öldürme, ibret verici azabınla helak etme. Bundan önce bizi affet, ey merhametlilerin en merhametlisi. AMİN…
 Bütün varlıkların gerçek maliki ve onlarda görünen her türlü fiil, hal ve tasarrufun sahibi olan; hiçbir şekilde hiçbir noksanı olmayan, kainatta görünen bütün kusurlar asla kendinde bulunmayan, sapıtmışların söyledikleri batıl düşüncelerden sonsuz derece yüce olan, kainatı daima temiz tutarak güzelleştiren ve her bir varlığın tesbihatıyla yüce isimlerini her tarafta ilan eden Allah her türlü noksan ve çirkinlikten münezzeh ve uzaktır.  Mülkün sahibi her türlü noksan ve çirkinlikten münezzeh ve uzaktır. İzzet, azamet, heybet, kudret, büyüklük, haşmet, güzellik, mükemmellik, sonsuzluk, saltanat ve hakimiyet sahibi olan Allah her türlü noksan ve çirkinlikten münezzeh ve uzaktır.
 Varlıklara hayat verip canlandıran, Kendi hayatı ise zati, ezeli ve ebedi olan Hay, her türlü noksan ve çirkinlikten münezzeh ve uzaktır. Ki O uyumaz, ölmez, ebedi, baki ve sonsuzdur. Ve O bütün varlıkların Kendisini tesbih ettiği Subbuh; hiçbir şekilde hiçbir noksanı olmayan, kainatta görünen bütün kusurlar asla Kendinde bulunmayan, sapıtmışların yakıştırdıkları batıl düşüncelerden sonsuz derece yüce olan, kainatı daima temiz tutarak güzelleştiren ve her bir varlık tesbihleriyle yüce isimlerini her tarafta ilan eden Kuddus'dür. O benim Rabbim ve meleklerin ve ruh'un(Cebrail'in) Rabbidir.
 Allah'ım, bize, günahlardan bizi çekip çıkaracak korkunu, Cennetine koyacak ve oraya ulaştıracak itaat ve ibadetini, dünya ve ahiret musibetlerini hafifletecek güçlü imanı nasip eyle.
 Bizi en hayırlı kullarınla birlikte haşret. Kulluklarımız, gözlerimiz ve kuvvetimizle maneviyatımızı güçlendirecek hayırlar kazanmayı nasip et. Bu kazancımızı da ebedi ve kalıcı kıl. Bize zulmedenlerden intikamımızı al. Bize düşmanlık edenlere karşı bize yardım et. Hatalarımızı affet. Belaları başımızdan def et. Hastalarımıza şifa ver. Gönüllerimizi nurlandır. İhtiyaçlarımızı gider. Ailemizden büyüklerimize ve küçüklerimize merhamet et.
Allah'ım, bu geçici dünyayı ve en büyük kaygımız ve ilmimizin de son hedefi kılma. Bize dini ve dünyevi musibetler verme. Günahlarımız sebebiyle, bize merhamet etmeyecekleri başımıza musallat etme. Bize rızık ver. Çünkü Sen merhamet edenlerin en merhametlisisin. AMİN..
Rahmeti İlâhî’den kovulup taşlanmış şeytan’dan Allah (CC) Hz.leri’ne sığınırım. Rahman ve Rahîm olan Allah (CC) Hz.leri’nin adıyla..Her türlü Hamdü Sena, alemlerin Rabbi olan Allah (CC) Hz.leri’ne mahsustur. O ki, Rahman ve Rahîm’dir. Kıyamet gününün tek Hakimi’dir. Ey Rabbimiz Ancak sana ibâdet eder, ancak senden yardım dileriz. Bizi doğru yola sevkeyle, gazaba uğramışların ve sapıtanların yoluna değil..
Allah'ım.. (CC)! Sen Efendimiz Muhammed Mustafa’ya (SAV), O’nun soyuna ve kendisine uyan bütün müminlere rahmet et. Selamet ver. Kendilerini mübarek eyle. Kudret ve İzzet sahibi Rabbin, noksan sıfatlardan münezzeh ve berî'dir. İnsanların O'na izafe ettiklerinden uzaktır. Allah (CC) Hz.leri’nin Resulleri Peygamberlere selâm olsun. Her türlü Hamdü Sena, alemlerin Rabbi olan Allah (CC) Hz.leri’ne mahsustur.
Salât ve selâm sana olsun Ey Allah'ın Rasûlü. Salât ve selâm sana olsun Ey Allah'ın Sevgilisi. Salât ve selâm sana olsun Ey Allah'ın Dostu. Salât ve selâm sana olsun Ey Allah'ın Nebisi. Salât ve selâm sana olsun Ey Allah'ın Temiz kulu. Salât ve selâm sana olsun Ey Allah'ın En hayırlısı. Salât ve selâm sana olsun Ey Allah'ın Arş'ın Nuru. Salât ve selâm sana olsun Ey Allah'ın Vahyi Emîn'i. Salât ve selâm sana olsun Ey Allah'ın süslediği. Salât ve selâm sana olsun Ey Allah'ın Şerefli kıldığı. Salât ve selâm sana olsun Ey Allah'ın Mükerrem kıldığı. Salât ve selâm sana olsun Ey Allah'ın Büyük yarattığı. Salât ve selâm sana olsun Ey Allah'ın Öğrettiği. Salât ve selâm sana olsun Ey Resullerin Efendisi. Salât ve selâm sana olsun Ey Muttakîlerin İmamı. Salât ve selâm sana olsun Ey Nebilerin sonuncusu. Salât ve selâm sana olsun Ey alemlere Rahmet olan. Salât ve selâm sana olsun Ey günahkârların şefaatçisi. Salât ve selâm sana olsun Ey Âlemlerin Rabbi’nin Rasûlü.
Allah’ın (CC), meleklerinin, peygamberlerinin, arşını taşıyanlarının ve bütün mahlukatının salât ve selâmı Efendimiz Muhammed Mustafa (SAV) Aleyhisselâm’a, O’nun soyuna, Ashabına ve kendisine uyan bütün mü’minlere olsun. Allah'ım.. Sen ümmî Nebîn, Rasûl’ün, Habîbin, kulun Efendimiz Muhammed Mustafa’ya (SAV), O’nun soyuna, ashabına ve kendisine tabi olan bütün müminlere rahmet eyle. Allah'ım.. Sen yüce makam sahibi fasih lisanlı, güzel ahlâklı Efendimiz Muhammed Mustafa (sav) Nebî'ye Rahmet et. AMİN..
Allah'ım (CC). Ebedî Rahmetlerinin en faziletlisini, Sermedi bereketlerin en artanını, adet bakımından tahiyyetlerinin en temizini; insan olarak yaratılanların en şereflisi, iman hakikatlerinin karargahı, iyilik tecellîlerinin merkezi, Rahmânî esrarının nüzul mahalli, Rabbani vahdet ülkesinin sır evi, bütün Peygamberlerin ahd ve mîsâk vâsıtası, Rasûller ordusunun öncüsü, bütün şerefli Peygamberlerin kumandanı, bütün mahlûkâtın en üstünü, yüce izzet sancağının taşıyıcııs, yüce kerem dizgisinin sahibi, ezel sırlarının şahidi ilk nurların müşahidi, Kur’ân’ın tercümanı, ilmin, ahlakın ve hikmetlerin kaynağı, cüz'î ve küllî ni'metlerin zuhur mahalli, insanın ulvî ve süflî yanlarının gözbebeği, her iki alemin varlığının nuru, iki cihanın gözü, sana kulluğun en yüce derecesinin göstericisi, ahlâkların en yücesi ile ahlâklanan, en büyük dostun, en şerefli Habîbin, Efendimiz Abdülmuttalib oğlu Abdullah oğlu Muhammed’e (SAV), diğer Nebilere, sana yakın olan meleklere, salih kullarına, ve göklerde ve yerde olanların hepsine ver. Seni zikredenler Seni zikrettikçe, zikirden gafil kalanlarda gafil kaldıkları müddetçe sen ver Allah'ım.Allah (CC) Hz.leri, Resûlünün (SAV) bütün Ashabından da (RA) Razı olsun...
Ey bağışlaması bol Rabbimiz!... Sen, hata ve günahlarına rağmen Kullarına sürekli nimet verensin! Yaptıkları yüzünden onları cezalandırmada Acele etmezsin! Affedicisin, affı seversin, Bizleri affeyle! Rahmetinden, bereketinden, Mahrum etme! Milletimizi, memleketimizi Ve tüm insanlığı;açlığa, Kıtlığa, Susuzluğa, kuraklığa, Mahkûm etme! Hayırlı rahmetlerini gökten inzal eyle! Bol ve bereketli yağmurlarınla Bizleri umutlandır, Nasiplendir ve sevindir, Ya Rabbi!
Allah’ım! Kalbimizi nifaktan, Amelimizi riyadan, Dilimizi yalandan, Gözümüzü haramdan, Malımızı hırsızlık ve talandan, Muhafaza eyle! Kalbimizi sevginden mahrum etme, Yâ Rabbi
Ya İlahi...Fakirlik gelmeden nimetin, Hastalık gelmeden sıhhatin, meşguliyet gelmeden boş vaktin, İhtiyarlık gelmeden gençliğin, Ölüm gelmeden Hayat’ın kıymetini bilmeyi bizlere nasip eyle Amin..

Allah'ım! Sen benim Rabbimsin! ... Senden başka hiçbir ilâh yoktur. Beni sen yarattın. Ben senin kulunum; gücüm yettiği kadarıyla senin akdin ve va'din üzere bulunuyorum. Yaptığım fenalıkların şerrinden sana sığınırım. Üzerimde olan nimetlerini itiraf ederim, günahımı da itiraf ederim. Beni bağışla; çünkü senden başka hiçbir kimse günahları mağfiret edemez.
Ey bizim Rahman ve Rahim olan Rabbimiz! Bizleri, mümin kardeşlerinin hayrını ve... iyiliğini isteyen, mümin kardeşlerinin arkasından hayırlı dualar eden kişiler eyle! Bizleri de, aynı zamanda mümin kardeşlerinin dualarını alan, haklarında her daim iyilik düşünülen, hüsnü zan beslenen kişiler olabilmeyi lutfeyle! Gıyabımızda dua edenleri hiç bir zaman eksik eyleme! Mümin kardeşlerimizin dualarını alabilmemiz için neler yapmamız gerekiyorsa, onları yapabilmeyi lütfeyle!
Bizleri, mümin kardeşlerine her zaman iyiliği dokunan, hayrı dokunan, menfaatı dokunan kişiler eyle! Bizleri, müminlerin işlerine koşan, müminlerin problemlerini çözen, müminlerin dertlerine derman olan kişiler eyle! Kendileri fakru zaruret içinde oldukları halde, Müslüman kardeşlerini kendilerine tercih edenlerden olabilmeyi lütfeyle!
Yâ Rab, imanımızı razı olacağın mertebelere ulaştır. Razı ol yâ Rab bizlerden, bizleri razı olacağın hallerle hallendir...razı ol Yâ Rab, Hz. Ademden kıyamete kadar sırat-ı müstakim için çalışanlardan...ve bizleri de onların arasına al...Bizleri Sıratı müstakim de sabit ve daim eyle...

          
Kaynak:Dualardan Seçmeler

Paylas:

Abone Ol Yayınları Kaçırma!


0 yorum:

Yorum Gönder

Galeri Dünyasını İlk Siz Görün

Son Eklenen Videoları İlk Siz İzleyin

OrganicHit.Net - Ücretsiz Organik Hit ve Alexa Hizmeti